Site icon inshe.tv

У громад Миколаївщини є два місяці, щоб наповнити Державний реєстр зруйнованого майна

У громад Миколаївщини є два місяці, щоб наповнити Державний реєстр зруйнованого майна 1

Закон про компенсаційні механізми підписаний Президентом України і набуде чинності через 2 місяці.

За цей час громади мають активно наповнити Державний реєстр зруйнованого майна.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на селекторній нараді з очільниками Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської обласних військових адміністрацій щодо реалізації в регіонах проектів швидкого відновлення України, інформує Урядовий портал.

«Треба активніше працювати в тих громадах, де вже є можливість наповнювати реєстр й готувати проектну документацію, щоб швидко та ефективно розпочати відновлення, і щоб люди отримали розуміння щодо відшкодування за житло», — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також наголосив на необхідності прискорити відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури (зокрема розпочинати підготовку до наступного опалювального сезону), критичної, соціальної та транспортної інфраструктури.

«Гуманітарне розмінування — ще один наш пріоритет. В областях працюють бригади МВС. Ми в Уряді працюємо над збільшенням спроможності гуманітарного розмінування, щоб до посівної максимально очистити сільськогосподарські землі й дати можливість фермерам вирощувати врожай. Схвалений відповідний план заходів у дев’яти регіонах», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також закликав голів ОВА за підтримки Мінінфраструктури обмінюватися досвідом співпраці між областями та міжнародними партнерами у сфері відновлення.

Очільник Уряду заслухав інформацію від очільників обласних адміністрацій щодо стану будівництва фортифікаційних споруд, розміщення ВПО та роботи пунктів незламності.

Також учасники наради заслухали інформацію від міністерств про стан забезпечення Запорізької, Одеської, Миколаївської та Херсонської областей доступом до електроенергії, освітніх, медичних і соціальних послуг.

Як повідомляло Інше ТВ, станом на 24 березня 2023 року з початку російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або повністю 16863 цивільних об’єкти.

Exit mobile version