Site icon inshe.tv

Переселенка з Миколаєва в Кропивницькому виготовляє прикраси зі срібла, а частину від продажу перераховує на допомогу ЗСУ (ФОТО)

Переселенка з Миколаєва в Кропивницькому виготовляє прикраси зі срібла, а частину від продажу перераховує на допомогу ЗСУ (ФОТО) 22

Переселенка з Миколаєва Людмила Решетняк нині мешкає у Кропивницькому. Переїхала з родиною, коли ракети російської армії почали руйнувати будинки та у рідному місті припинилось водопостачання. Людмила Решетняк виготовляє прикраси з посрібленої фурнітури, срібла та натурального каміння. Вироби продає під час крафтових ярмарків кропивницьких майстрів та у соцмережах. Частину від продажу перераховує на допомогу Збройним силам України.

Про це повідомляє «Суспільне Кропивницький».

Людмила Решетняк за освітою інженер-математик. Майже 10 років виготовляє прикраси з посрібленого дроту та посрібленої фурнітури, срібла та натурального каміння. У створенні виробів надихається творчістю видатних ювелірів світу.

Матеріали для прикрас замовляє в інтернеті, срібну фурнітуру купує на ювелірному заводі: “І замовляю, і перероблюю намисто, яке мені колись дарували, чи привозили з подорожей діти, чи знайомі”.

Нещодавно Людмила купила кофту тільки через те, що там були цікаві перламутрові ґудзики. З них зробила два комплекти прикрас.

Людмила повернулась до виготовлення прикрас через пів року після повномасштабного вторгнення Росії в Україну: “Дуже тяжко було. А потім я подумала — один із найбільших гріхів – не використовувати своє вміння”.

З Миколаєва Людмила з чоловіком вирішили їхати після того, як 7 березня 2022 року біля її будинку впало чотири ракети. “Ми на околиці жили. Тоді дві ракети впали біля лікарні, одна на магазин, ще одна недалеко від нашого будинку. Ми з чоловіком вирішили, що треба виїжджати”.

Деякий час мешкали в Миколаєві у родичів, потім, коли не стало водопостачання, приїхали у Кропивницький.

Майстриня створила окрему лінійку прикрас під назвою “Мелодії України” за назвами відомих пісень: “Цвіте терен”, “Ой у лузі червона калина”, “Чорнобривці”, “Два кольори”.

“Червону калину” я понад три місяці обмірковувала, зробила один варіант – мені не сподобалося і я переробила. Дуже довго виношую ідею. Можу виготовити за декілька годин, а от обмірковую деталі по два-три місяці.”

Своє захоплення Людмила монетизує, а частину від продажу прикрас перераховує на допомогу Збройним силам України: “А як я ще можу допомогти? Це мій маленький вклад в перемогу України”.

Як повідомляло Інше ТВ, Кондитерка з Миколаєва виготовляє на Рівненщині смаколики для ЗСУ (ВІДЕО)

Exit mobile version