200 днів спротиву. Що зроблено в Миколаївській області за цей період – звіт Миколаївської ОВА


11:4011.09.2022

Сьогодні рівно 200 днів від дати початку повномасштабної агресії рф проти України. Але наша боротьба триває.

З початком війни Миколаївщина щодня піддається обстрілам окупантів. Попри це, усі ми разом робили все задля належної життєдіяльності області, задля нашої перемоги.

Наші військовослужбовці докладають героїчних зусиль задля знищення окупантів, за що їм дякуємо. Представники усіх гілок влади, рятувальники, медики, правоохоронці, волонтери комунальники – всі працюють на нашу перемогу. Кожен громадянин робить все можливе для покращення життя в області в теперішніх умовах.

Про це йдеться в звіті Миколаївської ОВА, який сьогодні оприлюднено на офіційній фейсбук-сторінці ОВА, передає Інше ТВ.

За цей час у Миколаївській області створено майже 17 тис. місць для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Для переселенців переобладнали 21 установу освіти, охорони здоров’я, соціального захисту під місця компактного проживання. Також майже 14 тис. власників приватного житлового фонду за державною програмою «Прихисток» розмістили 40 тис. внутрішньо переміщених осіб. На постійній основі переселенцям надається гуманітарна, психологічна та фінансова допомога.

Окрім цього, з Миколаївської області в межах України було евакуйовано понад 770 дітей.

За час військової агресії рф руйнувань зазнали 28 медзакладів Миколаєва та області. Попри це, не була зупинена робота жодної лікарні, продовжує працювати на тимчасово окупованій території Снігурівська лікарня та Снігурівський ЦПМСД.

Заробітна плата медичним працівникам виплачується у повному обсязі відповідно до чинного законодавства.

В області проведено значну роботу з налагодження системи логістики гуманітарних вантажів, їх розподілу між закладами охорони здоров’я. За шість місяців отримано сотні тон таких гуманітарних вантажів.

Триває підготовка до опалювального сезону, готовність закладів охорони здоров’я області становить 90 %.

За час війни в закладах охорони здоров’я області стаціонарну медичну допомогу надано більше ніж 1500 пораненим, понад 4500 людей, що потребували медичної допомоги внаслідок військових дій, отримали амбулаторну допомогу.

Серед поточних задач, які вирішуються сьогодні – забезпечення закладів охорони здоров’я, що територіально знаходяться в Миколаєві, якісною питною водою, підтримання самої системи охорони здоров’я області в робочому стані.

Налагоджено тісну співпрацю з обласною організацією Червоного Хреста щодо постачання у заклади тимчасового розміщення евакуйованих з прифронтової зони жителів області додаткового харчування, одягу, предметів гігієни та лікарських засобів.

У регіоні забезпечено належне сполучення між 64 сільськими населеними пунктами. Так, за рахунок субвенції, в межах договору з аварійних, відновлювальних робіт та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення забезпечено проїзд по 237 км.

З метою здійснення заходів територіальної оборони Миколаївської області, формування резерву для Збройних Сил України, з резервного фонду обласного бюджету на придбання залізобетонних виробів, фортифікаційних споруд (ДОТи та бункери), щебеневих матеріалів, пиломатеріалів, металовиробів виділено 38 млн грн.

Для забезпечення безперебійної роботи обласного гуманітарного штабу, евакуації з резервного фонду обласного бюджету на покриття витрат за транспортні перевезення виділено понад 16 млн грн.

У квітні в результаті ворожих обстрілів було пошкоджено основну та резервну нитки водогону «Дніпро-Миколаїв» по якому здійснювалося постачання води з р. Дніпро до Миколаєва, проте завдяки злагодженим діям всіх гілок влади, промисловості та бізнесу, в Миколаєві відновлено централізоване водозабезпечення водою для господарсько-побутових потреб.

За сприянням Офісу Президента України та КМУ надана фінансова підтримка в сумі 56 млн грн МКП «Миколаївводоканал» для вирішення першочергових завдань в сфері централізованого водопостачання обласного центру.

За період військових дій виконано 89,4 % відновлювальних робіт щодо пошкоджень / руйнувань об’єктів енергозабезпечення та комунального господарства.

Досягнуті домовленості з Урядом Данії щодо відновлення пошкодженої / зруйнованої інфраструктури, зокрема в Миколаєві.

З початком повномасштабної агресії з боку рф зусилля були направлені на забезпечення безперебійного функціонування аграрного сектору області в умовах війни.

Серед малих агровиробників Миколаївщини було реалізовано гуманітарну допомогу у вигляді посівного матеріалу кукурудзи та ріпаку від міжнародної компанії Bayer, що в свою чергу надало змогу забезпечити посів на площі майже 2,2 тис. га.

Наразі аграріями області завершено збирання зернових та зернобобових культур на 86%.

Наразі по Миколаївській області в рамках Урядової державної кредитної програми «Доступні кредити 5-7-9%», яка запроваджена за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, кредити отримали 903 суб’єкта господарювання, обсяг залучених кредитів становив – 576,0 млн грн.

Особливу увагу лісівники області приділяють забезпеченню підрозділів Збройних Сил України деревиною для будівництва укріплень та побутових потреб. З початку збройної агресії на потреби війська передано 1,3 тис. куб. м лісоматеріалів. Крім цього забезпечено організацію постачання лісоматеріалів круглих для забезпечення потреб ЗСУ від інших областей обсягом близько 5 тис. куб. м.

Закладами культури здійснено евакуацію в безпечне місце державної частини Музейного фонду України, яка зберігалась в обласних музеях та їх філіях. Бібліотечними закладами з березня списано 125,3 тис. російськомовних видань, відсоток російськомовної літератури в бібліотеках зменшився до 45%, роботи тривають.

Виготовлено більш ніж 70 маскувальних сіток, пошито понад 1000 прапорів України, майже 4000 балаклав та дощовиків для захисників держави. Відкрито єдину в області «Сцену в укритті».

З березня по червень заклад освіти у сфері культури щодня готував близько 100 порцій повноцінного обіду для військових та ТРО.

Жоден обласний заклад культури та освіти не припинив своєї роботи.

Попри воєнний стан Миколаївська область продовжує працювати на благо громадян. Така можливість є завдяки героїзму та професіоналізму наших військовослужбовців. Пам’ятайте, що кожен працює на своєму фронті й робить все, що від нього залежить.

Як повідомляло Інше ТВ, За добу на Миколаївщині російськими обстрілами пошкоджено 23 цивільних об’єкти. Загалом – більше 10,7 тисяч



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube