Site icon inshe.tv

На Миколаївщині прокуратура через суд хоче повернути 3,9 га землі Врадіївського лісгоспу, на яких тепер ведеться сільськогосподарська діяльність

На Миколаївщині прокуратура через суд хоче повернути 3,9 га землі Врадіївського лісгоспу, на яких тепер ведеться сільськогосподарська діяльність 1

Первомайська окружна прокуратура Миколаївської області подала до господарського суду Миколаївської області позов в інтересах Миколаївської облдержадміністрації щодо повернення державі земель лісового фонду загальною площею 3,9 га вартістю 82 млн грн.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Прокуратурою встановлено, що Держгеокадастр при формуванні ділянок сільськогосподарського призначення, передачі їх у власність територіальної громади та наданні в оренду підприємству, поза волею держави в особі Кабінету Міністрів України, незаконно включив до їх складу землі лісового фонду, які перебувають у постійному користуванні державного підприємства «Врадіївське лісове господарство».

Внаслідок цих незаконних дій особливо цінні землі лісового фонду загальною площею 3,9 га вибули з постійного користування спеціалізованого державного підприємства та, всупереч прямої заборону на їх вилучення з державної власності, передані у комунальну власність під виглядом земель сільськогосподарського призначення та надані в оренду підприємству для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Однією з передумов зазначених порушень є невжиття органами лісового господарства та державними адміністраціями заходів до оформлення сучасних правовстановлюючих документів на лісові землі та встановлення їх меж в натурі (на місцевості).

Слід зазначити, що загальна лісистість області складає лише 4,17%. Отже питання збереження та відтворення лісів, як природних комплексів, є актуальним як для області, так і держави в цілому.

Наразі, господарським судом Миколаївської області прийнято позов прокурора до розгляду та відкрито провадження у справі.

Як повідомляло Інше ТВ, Мешканець Миколаєва два роки тому шахрайським способом заволодів міською землею і продав її забудовникам. Підозру йому оголосили зараз  

Exit mobile version