Site icon inshe.tv

“Прихисток своїм”. Ганна Замазєєва розповіла Ірині Верещук про гуманітарні проекти Миколаївщини (ФОТО, ВІДЕО)

"Прихисток своїм". Ганна Замазєєва розповіла Ірині Верещук про гуманітарні проекти Миколаївщини (ФОТО, ВІДЕО) 37

Під час робочого візиту Міністр з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук ознайомилась з роботою одного з найбільших гуманітарних штабів Миколаївщини (БФ «Світлі справи) та відвідала один з евакуаційних центрів, якій працює за програмою «Прихисток своїм».

Про це повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва на офіційній сторінці у Фейсбук.

«Ознайомили пані Міністерку з принципами роботи та проектами, які успішно реалізуються Гуманітарним штабом Миколаївщини, зокрема, нашої програми «Прихисток своїм». Вже сьогодні активно готуємося до зимового періоду та раді, що маємо потужну підтримку і розуміння від центральних органів влади. Напрацювали конкретні кроки з підготовки до опалювального сезону, які оперативно зможемо реалізувати у координації з профільними міністерствами. Обговорили також можливість будівництва житла на території однієї з громад Миколаївської області для евакуйованих людей, що втратили свої помешкання», – зазначила Ганна Замазєєва.

Голова обласної ради подякувала Ірині Верещук, що вона знайшла можливість і час відвідати один з евакуаційних центрів, який працює в рамках програми «Прихисток своїм».

Ганна Замазєєва відмітила, що для людей, які втратили домівку і переїхали з тимчасово окупованої території увага центральної влади й особисте спілкування з міністром – це надпотужний сигнал підтримки та черговий доказ, що Україна своїх громадян не залишає напризволяще!

Під час відвідин евакуаційного центру, поважна гостя поспілкувалася і з малечею, яка показала свої кімнати, ігрові та спортивні майданчики і те, що вже встигли зробити своїми руками.

Вони, разом з батьками, також поділилися історіями свого життя та переїзду з окупованих територій, втратою домівок та знайомством з новими друзями, які готові допомогти у всьому.

Зі свого боку, пані Міністерка пообіцяла допомогти у залученні міжнародних партерів ООН та ЮНІСЕФ до розширення та розвитку проєкту, зокрема облаштування повноцінної дитячої кімнати для навчання та відпочинку.

А насамкінець, за доброю традицією, усією великою родиною Центру, на заході сонця, заспівали «Червону калину».

Exit mobile version