Site icon inshe.tv

На Миколаївщині 20 років тому розпаювали землю з двома курганами – тепер прокуратура хоче повернути їх у власність держави

На Миколаївщині 20 років тому розпаювали землю з двома курганами – тепер прокуратура хоче повернути їх у власність держави 1

Кривоозерським районним судом відкрито провадження за позовом Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області до Первомайської райдержадміністрації та фізичних осіб-землевласників про повернення державі двох земельних ділянок із розташованими на них курганами, які являються археологічними пам’ятками місцевого значення, датовані кінцем ІV тисячоліття до нашої ери – початком ІІ тисячоліття нашої ери.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Прокуратурою встановлено, що кургани на початку 2000-х років незаконно були передані у приватну власність під час розпаювання земель на території Секретарської сільської ради Кривоозерського району.

Водночас статтею 17 Закону України «Про охорону культурної спадщини» закріплено, що виключно держава є власником пам’яток археології.

З огляду на вказані порушення прокурором з метою захисту інтересів держави подано позов до суду.

Як повідомляло Інше ТВ, наприкінці минулого року на Миколаївщині вперше за останні 8 років провели дослідження кургану, який опинився у зоні забудови (ФОТО)

Exit mobile version