Біля посольства США у Тель-Авіві вибухнув безпілотник – є загиблий та поранені (ФОТО, ВІДЕО)


09:4719.07.2024

У центрі Тель-Авіва на перетині вулиць Бен Ієгуда і Шолома Алейхема, за кілька десятків метрів від будівлі посольства США, у ніч на 19 липня вибухнув безпілотник, пише ізраїльські видання Timesofisrael.

Біля посольства США у Тель-Авіві вибухнув безпілотник - є загиблий та поранені (ФОТО, ВІДЕО) 1
Біля посольства США у Тель-Авіві вибухнув безпілотник - є загиблий та поранені (ФОТО, ВІДЕО) 7
Біля посольства США у Тель-Авіві вибухнув безпілотник - є загиблий та поранені (ФОТО, ВІДЕО) 3
Біля посольства США у Тель-Авіві вибухнув безпілотник - є загиблий та поранені (ФОТО, ВІДЕО) 8
Біля посольства США у Тель-Авіві вибухнув безпілотник - є загиблий та поранені (ФОТО, ВІДЕО) 5
Біля посольства США у Тель-Авіві вибухнув безпілотник - є загиблий та поранені (ФОТО, ВІДЕО) 9

Як повідомили у Службі швидкої допомоги, в одному з будинків на місці вибуху безпілотника було знайдено тіло загиблого 50-річного чоловіка. Ще вісім осіб поранено, четверо з них – шрапнеллю.


Відповідальність за атаку взяли на себе єменські хусити. Їхній представник заявив, що під час атаки було використано новий безпілотник під назвою «Яффо», який здатний обходити системи перехоплення. Він додав, що хусити продовжать атакувати Ізраїль на знак солідарності з палестинцями в секторі Газа.

Агентство Al Arabiya з посиланням на джерела стверджує, що за ніч хусити запустили по Ізраїлю одну балістичну ракету і чотири безпілотники.

Центральне командування США, зі свого боку, відзвітувало, що за останню добу в контрольованих хуситами районах Ємену знищили дві ракети класу «земля-повітря» і чотири безпілотники, які становили загрозу США, коаліційним силам і торговим суднам у регіоні.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що, за попередніми даними, сигнал тривоги при падінні повітряної цілі не спрацював. Повітряне патрулювання літаками буде посилено після вибуху безпілотника, додали в ЦАХАЛ. Пізніше військові пояснили, що дрон був ідентифікований, але через людську помилку сили ППО не були задіяні, і тому сирена не звучала. За попередніми даними, безпілотник прилетів із південного напрямку – тобто міг бути запущений хуситами.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube