Росіяни підірвали Каховську ГЕС (ВІДЕО)


06:3706.06.2023

Російські воєнні злочинці здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонщини. Внаслідок руйнування дамби відбулося підвищення рівня води нижче за течією водосховища, але про руйнування самої станції не йдеться. 

Про це вранці 6 червня повідомив херсонський журналіст Костянтин Риженко, опублікувавши в своєму Telegram-каналі кадри наслідків. Згодом інформація про підрив гідроспоруди підтвердилась, і він закликав мешканців лівого берега Херсонщини евакуйовуватись.

Про це пише Obozrevatel.

Як зауважують у виданні, вночі вівторка російські пропагандистські пабліки масово почали звинувачувати українську армію у підриві ГЕС. За попередніми даними, Сили оборони України жодних військових операцій у цьому квадраті не проводили.

Близько 06:00 спікер оперативного командування “Південь” полковник Владислав Назаров підтвердив, що російські окупаційні війська здійснили підрив Каховської ГЕС.

“Наразі уточнюється масштаб руйнування, швидкість і обсяги води, ймовірні райони підтоплення. Всі служби працюють. Ситуація відстежується”, – запевнив він.

Як повідомляло Інше ТВ, в середині травня окупанти зруйнували шлюзи Каховської ГЕС і затопили свої позиції. Є загиблий (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube