Site icon inshe.tv

У Японії почалось виверження стратовулкану Сакурадзіма (ВІДЕО)

У Японії почалось виверження стратовулкану Сакурадзіма (ВІДЕО) 1

Десятки людей були змушені покинути свої будинки після виверження стратовулкану Сакурадзіма, що почалося на півдні Японії в префектурі Кагосіма на острові Кюсю.

Про це пише DELFI, передає Інше ТВ.

Японське метеорологічне агентство увечері в неділю, 24 липня, оголосило п’ятий, підвищений рівень небезпеки, який потребує евакуації.

За словами заступника голови кабінету міністрів Японії Йосіхіко Ісозакі, даних про загиблих, постраждалих та збитків не надходило. Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда доручив уряду “тісно співпрацювати з місцевим муніципалітетом, щоб запобігти збиткам”, повідомив Ісодзакі журналістам.

Максимальный уровень опасности! В Японии началось извержение вулкана Сакурадзима

Стратовулкан Сакурадзима часто викидає дим і попіл і є великою туристичною пам’яткою. За останній тиждень це теж не перший такий випадок. Попереднє виверження відбулося 17 липня.

За даними метеорологів, попіл розлетівся на відстань близько 2,5 кілометра від кратера, а дим піднявся на висоту близько 300 метрів і злився з хмарами. Метеорологи попереджають про ризик падіння великих вулканічних каменів у радіусі 3 кілометри від кратера, де розташовані райони міста Кагосіма. Крім цього, не виключається утворення пірокластичного потоку.

Як повідомляло Інше ТВ, Узбережжя Японії накрило цунамі після виверження підводного вулкана (ВІДЕО)

Exit mobile version