США оголосять про новий пакет військової допомоги України – Байден після розмови з Зеленським


22:0823.08.2024

«Завтра, коли народ України відзначатиме свій День Незалежності, нехай буде зрозуміло: коли почалася безглузда війна Росії, Україна була вільною країною. Сьогодні вона все ще залишається вільною країною. І війна закінчиться, коли Україна залишиться вільною, суверенною і незалежною країною».

Так розпочинається офіційна заява президента США Джо Байдена, оприлюднена на сайті Білого дому після розмови двох президентів – США та України, передає Інше ТВ.

Згідно заяви президента США, він спеціально «сьогодні говорив з президентом Зеленським, щоб підтвердити це послання і висловити непохитну підтримку народу України з боку Америки».

«Протягом двох з половиною років вони (українці – прим.ред.) відбивали жорстокий натиск Росії, в тому числі відвоювали більше половини території, яку російські війська захопили в перші дні війни. Вони залишилися нескореними перед обличчям жахливих воєнних злочинів і звірств Росії. І день за днем вони захищали цінності, які об’єднують людей в обох наших країнах і в усьому світі – в тому числі незалежність.

Саме тому я пишаюся тим, що сьогодні ми оголосимо про новий пакет військової допомоги Україні. Пакет включає ракети протиповітряної оборони для захисту критичної інфраструктури України; обладнання для боротьби з безпілотниками і протитанкові ракети для захисту від еволюціонуючої тактики Росії на полі бою; а також боєприпаси для солдатів на передовій і мобільні ракетні комплекси, які їх захищають. Сьогодні ми також запроваджуємо нові санкції проти майже 400 юридичних і фізичних осіб, які сприяють незаконній війні Росії, в рамках нашого незмінного прагнення притягнути Росію до відповідальності за її агресію.

Ці дії ґрунтуються на низці історичних кроків, які ми зробили разом з нашими союзниками і партнерами за останні кілька місяців на підтримку України – від передачі винищувачів F-16, зобов’язання поставити сотні перехоплювачів протиповітряної оборони протягом наступного року до швидкого збільшення допомоги у сфері безпеки на фронті після ухвалення нашого Закону про національну безпеку. Минулого місяця я також зібрав 20 країн, які підписали двосторонні угоди про безпеку з Україною, щоб сформувати «Український договір», який посилить здатність України захищати себе зараз і в майбутньому. І разом з G7 ми вживаємо безпрецедентних заходів, щоб змусити Росію заплатити за шкоду, яку вона заподіяла, видавши 50 мільярдів доларів кредитів, забезпечених прибутками від заморожених російських суверенних активів.

Не робіть помилок: Росія не переможе в цьому конфлікті. Переможе незалежний народ України – і Сполучені Штати, наші союзники і партнери продовжуватимуть підтримувати його на кожному кроці», – йдеться в заяві американського президента.

Як повідомляло Інше ТВ, США надішлють новий пакет допомоги Україні на $125 млн.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube