“Зима буде найскладнішою“, – Нафтогаз попередив українців про проблеми в опалювальний сезон (ВІДЕО)


12:0022.08.2024

Нафтогаз активно готується до майбутньої зими. Голова правління компанії Олексій Чернишов попередив громадян, що вона буде найскладнішою в історії незалежної України.  

Найбільший постачальник газу в країні збільшує його видобуток та нарощує запаси. Це потрібно для адаптації інфраструктури до роботи в умовах війни, повідомляє Today.ua.

Чернишов зазначив, що взимку будуть жителі України будуть забезпечені блакитним паливом власного видобутку. Наразі його видобувають на 7% більше порівняно з показниками минулого року. Топменеджер Нафтогазу нагадав, що тариф на газ для побутових споживачів залишається незмінним з початку повномасштабної війни. Йдеться про 7,96 гривні за кубометр.

Як відомо, на подорожчання цієї комунальної послуги розповсюджується мораторій. Вартість не буде підвищуватися протягом воєнного періоду та пів року після завершення бойових дій.

“Очевидно, що наступна зима є історичною для України у тому сенсі, що вона буде найскладнішою з точки зору забезпечення енергією, ресурсами, теплом. Група Нафтогаз активно готується до наступної зими”, – наголосив Чернишов.

Голова Нафтогаз мав на увазі обстріли з боку російських окупантів. Проте накопичення запасів проводиться відповідно до затвердженого плану, обсяг постійно зростає. Вказано, що компанія постійно адаптує інфраструктуру до викликів, які пов’язані з повномасштабним вторгненням, проводить ремонти та готує систему до опалювального сезону.

Нагадаємо: За сім місяців 2024 року Група Нафтогаз видобула 8,6 млрд куб. м газу



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube