Францію попередили про загрозу теракту під час Олімпіади


11:0326.07.2024

У листі до міністра закордонних справ Стефана Сежурне його ізраїльський колега заявив, що «дехто прагне зашкодити святкуванню цієї радісної події».

Про це пише Le Figaro.

У четвер, 25 липня, Ізраїль попередив Францію про потенційну загрозу «терористичних атак» проти її спортсменів і туристів з боку підтримуваних Іраном угруповань під час Олімпіади в Парижі. «Дехто прагне зашкодити святкуванню цієї радісної події», – написав міністр закордонних справ Ізраїлю Ізраїль Кац своєму французькому колезі Стефану Сежурне в листі від четверга, копія якого була передана ЗМІ.

«В даний час ми маємо оцінки потенційних загроз з боку іранських терористичних угруповань та інших терористичних організацій здійснити теракти проти членів ізраїльської делегації та ізраїльських туристів під час Олімпійських ігор», – додав міністр.

Франція запровадила широкі заходи безпеки, щоб гарантувати безпеку літніх Олімпійських ігор, які відбудуться з 26 липня по 11 серпня. Усі ізраїльські спортсмени на Іграх 2024 року, які офіційно розпочнуться у п’ятницю, будуть забезпечені цілодобовою особистою охороною елітних французьких поліцейських сил як всередині Олімпійського селища, так і кожного разу, коли вони залишатимуть комплекс на півночі Парижа.

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах і президент Франції Еммануель Макрон у вівторок відхилили прохання Палестини заборонити Ізраїлю участь у Паризьких іграх через війну в Газі. Палестинський олімпійський комітет закликав заборонити Ізраїль у листі до МОК, стверджуючи, що бомбардування обложеного сектора Гази є порушенням олімпійського перемир’я. У середу прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху у своєму виступі в Конгресі США закликав до глобального альянсу проти «іранської осі терору».

Іран привітав кривавий напад ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня, але стверджував, що не причетний до нього. Після початку війни Ізраїлю в секторі Газа після нападу ХАМАС напруженість у регіоні різко зросла, а підтримувані Іраном бойовики здійснюють напади в Сирії, Лівані, Іраку та Ємені, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вже відомо, хто понесе прапор України на відкритті Олімпіади в Парижі



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube