Військовим 31 окремої механізованої бригади ледь вдалося вирватися з оточення біля с.Прогрес, – ЗМІ


16:4625.07.2024

Моніторингова група DeepState заявила, що військовим з 31 окремої механізованої бригади вдалося вирватися з оточення у районі села Прогрес Донецької області. Командування ОСУВ «Хортиця» не підтверджувало факт оточення, але визнавало «напружену та складну» ситуацію, передає Громадське.

За даними аналітиків DeepState, близько 14:00 24 липня низка спостережних пунктів 1 та 3 батальйонів 31 ОМБр нібито потрапили у повне оточення.

Однак, за даними DeepState, за допомогою злагоджених дій артилерії, аеророзвідки та суміжних сил, а також під управлінням офіцерів на місцях, військові змогли вирватися в повному складі.

«Це була дуже нервова та важка операція. Затримка хоча б на пару годин могла призвести до другого кільця оточення», — заявляє DeepState.

На прохання прокоментувати повідомлення про ймовірне оточення бійців в ОСУВ «Хортиця» нам зазначили, що коментувати ворожі дії та дії наших військ «не на часі». «Згодом все буде», — зазначили у «Хортиці».

У 47 окремій механізованій бригаді, яка, за даними DeepState, разом з 31 бригадою «залишаються на тій ділянці головними стовпами оборони», розповіли нам, що ситуація «умовно, стабільно погана і поки покращень немає».

«Це найскладніша ділянка, бо росіяни намагаються оточити і Костянтинівку, і з півночі, і з півдня. Зараз пробиваються на цьому напрямку активно. Після того, як дійшли до Авдіївки, вони активно дуже пресують», — сказав співрозмовник hromadske.

Що передувало?

Напередодні в оперативно-стратегічному угрупованні військ «Хортиця» казали про «напружену і складну» ситуацію на Покровському напрямку фронту, де українські війська тримають оборону, зокрема біля села Прогрес.

Однак в ОСУВ запевнили, що українські військові тримають оборону в напрямку Прогресу, Лозуватського, Іванівки та Воздвиженки. Зокрема, біля Прогресу підрозділи противника перебувають під вогневим ураженням Сил оборони України.

Там також казали, що командування 31 окремої механізованої бригади здійснює моніторинг та аналізує тактичну ситуацію.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube