У Румунії знайшли уламки 3 дронів, що залетіли вночі під час атаки на Одещину (ВІДЕО)


13:3525.07.2024

У четвер українські сили оголосили, що знищили 25 з 38 російських ударних безпілотників, запущених вночі проти їУкраїни, заявивши, що три безпілотники «були втрачені» після перетину державного кордону з Румунією. Минулої ночі повіт Тульча знову був оголошений в стані бойової готовності Ro-Alert, оскільки мешканців попередили, що з повітряного простору поблизу кордону з Україною можуть впасти об’єкти, передає Digi24.

Румунські військові, відправлені в повіт Тульча, знайшли металеві шматки, які можуть бути компонентами використаних російських безпілотників поблизу міста Плауру в дельті Дунаю, повідомили «Digi24» військові джерела.

Україна повідомила, що 3 російські безпілотники приземлилися в Румунії. Українські сили оголосили в четвер, що знищили 25 з 38 російських ударних безпілотників, запущених вночі проти її території, заявивши, що три безпілотники «були втрачені» після перетину державного кордону з Румунією. «Минулої ночі ворог застосував 38 ударних безпілотників Шахед-131/136, атакуючи українську інфраструктуру в декількох районах, включаючи південну Одесу і центральну Україну», – заявив Микола Олещук, командувач Військово-повітряних сил України.

Два попередження за дві ночі поспіль

Румунська територія знаходиться всього в декількох сотнях метрів від українського дунайського порту Ізмаїл в Одеській області, який вже другу ніч поспіль піддається атакам безпілотників. Румунська влада випустила вночі попередження Ro-Alert для півночі повіту Тульча, попередивши населення про можливість падіння фрагментів безпілотників. Губернатор Одеської області Олег Кіпер повідомив, що двоє людей отримали поранення, коли уламки безпілотника влучили в будинок в Ізмаїльському районі.

Нагадаємо, вчора ІншеТВ повідомляло, як один з дронів, що атакували Ізмаїл, вибухнув у Румунії (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube