Україна не прогнеться, – Кулеба після перемовин в Китаї (ВІДЕО)


07:4325.07.2024

Міністр МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що за підсумками тригодинної розлогої, детальної, відвертої розмови його китайський колега Ван І заявив про підтримку Пекіном потреби не ілюзії миру, а справедливого і сталого миру в Україні.

“Що принципово важливо? Китай непорушно підтвердив свою повагу до принципу суверенітету і територіальної цілісності України. Це дуже важливо. Це знімає цілу низку інсинуацій. Друге. Мій китайський колега чітко сказав, що він погоджується, що потрібна не ілюзія миру, а потрібен справедливий і сталий мир”, – повідомив Кулеба.

Він зазначив, що пояснив Ван І на прикладі історії та сьогоднішніх подій, що Україна не прогнулася під жодним ультиматумом нелегітимного російського президента Володимира Путіна, а також під жодним страшним воєнним ударом Путіна.

“І Україна ніколи на жоден сантиметр не прогнеться, якщо будь-хто у світі, незалежно з якої частини світу, спробує говорити з нами мовою ультиматумів. Це просто неможливо. Не такий президент Зеленський. Не така держава Україна, і головне – не такий український народ”, – заявив Кулеба.

Він розповів, що під час переговорів акцентував на двох принципах, яких мають непорушно дотримуватися – “жодних домовленостей про Україну без України” та “повна повага до суверенітету і територіальної цілісності України”.

“Якщо ці два принципи дотримуються, ми можемо вести будь-які розмови та шукати будь-які рішення”, – додав Кулеба.

Нагадаємо, Дмитро Кулеба запросив владу та бізнес провінції Гуандун розвивати співпрацю з українськими регіонами – зокрема, з Миколаївщиною (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube