Байден показався людям і сказав, що слідкує за Гарріс і любить її. Та заявила, що вона погана дівчинка


11:2223.07.2024

Президент Джо Байден зробив свою першу заяву в прямому ефірі після виходу з президентських перегонів у понеділок увечері, звернувшись по телефону до натовпу співробітників передвиборчого штабу у Вілмінгтоні, штат Делавер.

Про це повідомляє видання Daily Beast

«Я знаю, що вчорашня новина була несподіваною, і вам було важко її почути, але це було правильним рішенням», – сказав Байден, зателефонувавши в той час, коли він одужував від COVID, перед тим, як віце-президент Камала Гарріс зробила першу зупинку в рамках своєї президентської кампанії.

«Ім’я змінилося у верхній частині бюлетня, але місія зовсім не змінилася, – сказав Байден. «І, до речі, я нікуди не збираюся йти. Я буду брати участь у кампанії разом з нею, з Камалою».

Байден також підкреслив, наскільки важливо для нього, як і раніше, перемогти Дональда Трампа.

«Мене не буде у виборчому списку, але я все одно буду повністю, повністю задіяний», – додав він.

Байден пообіцяв, що зробить все необхідне для підтримки Гарріс.

«Я спостерігаю за тобою, дівчинко», – сказав Байден, коли Гарріс почала говорити. «Я люблю тебе».

Вона притиснула руки до серця.

Публічний виступ також послужив віртуальним доказом життя Байдена, який швидко став об’єктом низки химерних правих змов після того, як у неділю вдень у письмовій заяві було оголошено про його рішення відмовитися від участі в кампанії 2024 року – багато хто припускав, що президент може бути недієздатним або навіть мертвим.

«Якби це була ситуація із захопленням заручників, цей лист не був би доказом того, що він живий», – написав мільярдер, прихильник Трампа Білл Акман про Байдена в неділю ввечері в конспірологічній гілці на X, колишньому Твіттері.

Чарлі Кірк, засновник і генеральний директор консервативної молодіжної групи Turning Point USA, був серед тих, хто поширював такі теорії змови, написавши на X, що джерело повідомило йому, що поліція Лас-Вегаса отримала наказ перекрити вулиці, щоб президент міг отримати медичну допомогу, перш ніж його попросять піти у відставку.

«Очевидно, в поліцейському відділку ходили чутки, що Джо Байден помирає або, можливо, вже мертвий, – написав Кірк. «Мені стає все цікавіше, чи не виявився COVID або щось інше серйознішим, ніж повідомлялося».

Але дзвінок Байдена в понеділок, схоже, підтвердив, що Байден робить все чудово, оскільки нова кампанія Гарріс проектувала образ єдності та енергії.

Після того, як Байден підтримав Гарріс, численні члени Конгресу від Демократичної партії, губернатори та старші державні діячі – в тому числі практично всі її потенційні суперники – вишикувалися в чергу за нею. У понеділок здавалося, що вона майже забезпечила собі номінацію від Демократичної партії, давши надію партії, яка провисала під вагою невдач Байдена.

«Я знаю, що це були американські гірки, і ми всі сповнені змішаних емоцій з цього приводу», – сказала Гарріс.

Трохи більше ніж через 24 години після того, як Байден завершив свою передвиборчу кампанію, на стінах вже можна було побачити нові плакати «Гарріс у президенти», а також прапор штату Каліфорнія. Але Гарріс підтвердила, що деякі речі не зміняться: Гарріс оголосила, що залишить керівника кампанії Байдена, Джулі Чавес-Родрігес, і голову його виборчого штабу, Джен О’Меллі Діллон, на чолі своєї організації.

Кульмінацією її промови стало те, що Гарріс розповіла про свій досвід роботи генеральним прокурором Каліфорнії і прокурором у суді.

«У цих ролях я грала злочинців усіх видів, – каже вона, викликаючи сміх. «Хижаків, які знущалися над жінками. Шахраїв, які обкрадали споживачів. Шахраїв, які порушували правила заради власної вигоди. Тож почуйте мене, коли я скажу, що знаю тип Дональда Трампа».

Гарріс використала свою першу зупинку в передвиборчій кампанії, щоб пообіцяти створити середній клас, поговорити про виборчі права і контроль над зброєю, а також застерегти від «Проєкту 2025». Вона також пообіцяла, що якщо Конгрес ухвалить закон про відновлення репродуктивних прав, вона його підпише.

Нагадаємо, на з’їзді демократів будуть сюрпризи – Обама проти Гарріс, і не тільки він (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube