Не виключений і російський слід. У МВД озвучили версії мотивів вбивства Фаріон


06:0620.07.2024

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко провів нічний брифінг у Львові, на якому повідомив, що поліція продовжує проводити слідчі та оперативні заходи із пошуку вбивці Ірини Фаріон та вже визначила найбільш ймовірні версії мотивів убивства.

До роботи залучили майже всю поліцію міста, частково Львівщини, а також працюють оперативники та слідчі груп, які приїхали з Києва на чолі із заступниками Нацполіції та СБУ. Також призначена низка експертиз, серед яких і балістична.

“На цей момент у нас є вже кілька версій. Основні з них – це громадська, політична діяльність і особиста неприязнь. Хоча можуть з’являтися й інші. Є в нас деяка інформація щодо скоєння цього злочину й виконавця, але поки що ми мовчатимемо про це, тому що вона перевіряється”, – зазначає міністр.

У поліції сподіваються, що завдяки комплексу задіяних технічних засобів, окрім як людей, вже до ранку вдасться наблизитись до розкриття злочину. Тим часом про чоловіка, якого згадували місцеві мешканці, наразі нічого не відомо.

“Ми намагаємось встановити, що це за люди були або людина. Дійсно ми можемо підтвердити, що кілька днів ця людина точно перебувала біля будинку Ірини Фаріон у визначений час”, – говорить Клименко.

За його словами, через часті відключення світла виникли проблеми із визначенням, хто ж перебуває біля під’їзду, зокрема і проблеми в роботі відеокамер, що не дає можливості швидко підтвердити чи спростувати цю версію.

На місці злочину вже знайшли гільзу, що дозволило визначити калібр, проте поки що цієї інформації правоохоронці не розголошують. Разом із тим у поліції наразі вважають, що нападник та чоловік у капелюсі, який часто перебував у дворі Ірини Фаріон напередодні і чиє фото шириться мережею, це одна й та ж особа.

Йдеться про це фото, на якому молодий чоловік у капелюсі, який тиждень, за словами сусідів, сидів біля будинку Фаріон.

Не виключений і російський слід. У МВД озвучили версії мотивів вбивства Фаріон 1
Не виключений і російський слід. У МВД озвучили версії мотивів вбивства Фаріон 3

Але у поліції не відкидають можливої наявності у злочині російського сліду та його замовності. Цю версію також пропрацьовують, повідомив Клименко.

Нагадаємо, як повідомляло Інше ТВ,  вчора, 19 липня, у Львові стріляли у Ірину Фаріон (ФОТО). Згодом вона померла у лікарні – як зазначили лікарі, не витримало серце.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube