Після обстрілу Охматдиту РФ в ООН влаштувала святковий ланч з котлетами по-київськи в меню


06:3510.07.2024

В меню російського “святкового” ланчу з нагоди свого президентства в Радбезі ООН було внесено котлету по-київськи з картопляним пюре.

Про це повідомляє Укрінформ.

Після засідання Ради Безпеки ООН щодо російського ракетного удару по дитячій лікарні “Охматдит”, РФ улаштувала ланч з нагоди свого президентства в Радбезі.

Після обстрілу Охматдиту РФ в ООН влаштувала святковий ланч з котлетами по-київськи в меню 1
Після обстрілу Охматдиту РФ в ООН влаштувала святковий ланч з котлетами по-київськи в меню 3

Основаною стравою в меню зазначено котлету по-київськи з картопляним пюре.

“Моральна деградація російської дипломатії очевидна”, – сказав постпред України при ООН Сергій Кислиця після засідання Радбезу.

За його словами, спілкування за службовою необхідністю з російським постпредом Небензею стає для багатьох дипломатів нестерпним.

“Наступного тижня до Нью-Йорка також допустять шефа Небензі Лаврова, відтак рівень токсичності у штаб-квартирі ООН ще більше зросте. Добре, що йому хоч не дозволяють вільно пересуватися далі від радіуса, встановленого владою США”, – сказав Кислиця.

На засіданні Радбезу Кислиця зазначив, що ланч, який організувала Росія, оплачений кривавими грошима.

“Не можу зрозуміти, як можна потискати руку Небензі й приймати запрошення на ланч із ним, оплачений кривавими грошима”, – сказав він.

Російська делегація також хотіла заблокувати участь України у засіданні Ради безпеки ООН, ініційованому у зв’язку з масованим ракетним ударом по Україні 8 липня.

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.

За його словами, росія намагалася зловживати процедурними моментами для недопущення обговорення атаки.

«Думаю, що ця спроба каже сама за себе. Ми її успішно подолали…Засідання важливе тим, щоб історія «Охматдиту» прозвучала дуже потужно додатково, крім вчорашнього дня», – сказав Кулеба.

Міністр додав, що засідання також відіграє важливу роль у мобілізації підтримки України та у питанні відновлення «Охматдиту».



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube