Єрмак заявив, що Україна не готова поступатися територіями. А ще незалежністю і свободою, – Reuters


11:0303.07.2024

Україна не готова йти на компроміс з Росією і віддати будь-яку територію заради припинення війни, заявив у вівторок очільник ОП Андрій Єрмак, відповідаючи на запитання про заяву кандидата в президенти США Дональда Трампа про те, що він може швидко завершити конфлікт.

Про це пише Reuters.

Керівник апарату президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак заявив журналістам під час візиту до Вашингтона, що Київ прислухається до будь-яких порад про те, як досягти “справедливого миру” у війні. Росія вторглася в Україну в лютому 2022 року.

“Але ми не готові йти на компроміс заради дуже важливих речей і цінностей … незалежності, свободи, демократії, територіальної цілісності, суверенітету”, – сказав він.

Візит Єрмака відбувся напередодні саміту НАТО в столиці США наступного тижня, де Україна, як очікується, буде головною темою обговорення.

Трамп, кандидат від республіканців, який кидає виклик президенту Джо Байдену, заявив під час дебатів між ними минулого тижня, що якщо його переоберуть у листопаді, він швидко вирішить війну в Україні до того, як вступить на посаду в січні.

Він не запропонував деталей того, як він це зробить, але минулого тижня агентство Reuters повідомило, що два ключові радники Трампа представили йому план, який передбачає погрози скорочення американської допомоги, якщо Київ не вступить у переговори з Москвою.

Однак під час дебатів Трамп заявив, що не приймає умови президента Росії Володимира Путіна. Путін заявив, що Росія припинить війну, якщо Київ погодиться передати Україні чотири області на сході і півдні країни, на які претендує Москва.

Відповідаючи на запитання, як Україна оцінює те, що Трамп впорається з війною, Єрмак сказав: “Чесна відповідь: Я не знаю. Побачимо”.

За його словами, Україна лобіюватиме нову адміністрацію США, щоб та продовжувала надавати їй підтримку, додавши, що Україна отримала двопартійну підтримку у Вашингтоні, а опитування показують, що більшість американців все ще підтримують Україну після двох років війни.
“Це буде… рішення американського народу. Ми будемо поважати цей вибір”, – сказав Єрмак про президентські вибори 5 листопада.

Нагадаємо, як повідомляло ІншеТВ, США дозволять Україні бити глибше по РФ, якщо та спробує розширити фронт. Але вважають, що й так непогано.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube