США дозволять Україні бити глибше по РФ, якщо та спробує розширити фронт. Але вважають, що й так непогано


10:0603.07.2024

Помічник Держсекретаря США з питань Європи Джеймс О’Браєн заявив, що якщо Росія спробує розширити фронт, то Вашингтон дозволить Україні вести вогонь на більшу відстань. Так він відповів на запитання американських законодавців на слуханнях в комітеті палати представників з міжнародних відносин, передає Ліга.

“Якщо Росія спробує розширити нинішній фронт, то Україні дозволять вести вогонь на більшу відстань”, – сказав він.

Водночас зараз США спостерігають “різкі зміни у здатності Росії наступати через втрату критично важливих об’єктів у зоні, де дозволено вести вогонь”.

Цій відповіді передувала дискусія конгресменів з обох партій. 

Наприклад, конгресмен-республіканець Джо Вілсон заявив, що “хоча деякі обмеження на українські контратаки вже було знято, цього очевидно недостатньо”.

Раніше лідер меншості в комітеті з Міжнародних відносин палати представників, конгресмен-демократ Грегорі Мікс заявив в коментарі Голосу Америки, що також підтримує розширення географії ударів по території РФ.

За словами іншого конгресмена-республіканця Томаса Кіна, що навіть після того, як США зняли заборону на удари по РФ вздовж кордону, це все одно “напівзаходи”.

США не дозволили Україні бити наданою ними зброєю глибше, ніж на близько 322 км по Москві або Кремлю. Однак Білий дім не виключає, що в майбутньому може розширити дозвіл, але це залежатиме від ситуації на полі бою.

У Білому домі пояснили: США дозволили Україні використовувати американську зброю, щоб уражати будь-які російські сили, які атакують Україну, — це стосується не лише тих, які розташовані поблизу Харкова.

Нагадаємо: В Держдепі прокоментували пропозицію Орбана про припинення вогню



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube