Варшава дає Мінську ляпаса через кризу на кордоні – сповільнює прибутковий транзит


12:1903.07.2024

Варшава хоче ще сильніше вдарити по режиму в Мінську. Як неофіційно стало відомо кореспонденту RMF FM, прийнято рішення про запровадження дуже детального контролю на великому митному терміналі на кордоні з Білоруссю – в Малашевичах у Люблінському воєводстві.

Левова частка вантажів зі сходу, в тому числі основні сухопутні поставки з Китаю, прямують на захід через так званий “сухий порт” Малашевичі. Залізницею вони прямують до країн-членів ЄС, а також до порту Гданськ, звідки відправляються в інші пункти призначення. Цей транзит є значним джерелом доходу для білоруського режиму. Його обмеження може мати багато наслідків.

Міністерство закордонних справ Польщі розраховує на тиск на Мінськ з боку Пекіна, щоб змусити Лукашенка виконати польські вимоги.

Як має виглядати блокада?

Як з’ясував кореспондент RMF FM, було прийнято рішення про проведення надзвичайно детальних і ретельних перевірок товарів, що в’їжджають до Польщі. Мета – не допустити потрапляння небезпечних предметів і речовин на територію Європейського Союзу.

Неофіційний сигнал

Як стало відомо з неофіційних джерел, кілька днів тому дипломатичними каналами до Мінська було надіслано сигнал про те, що ми більше не будемо терпіти міграційний тиск на нашому кордоні, а також затримання польського журналіста і громадського активіста Анджея Почобута.

На сьогоднішній день жодної задовільної відповіді на ці чіткі сигнали від Білорусі не надійшло.

Нагадаємо також, що Шольц у Варшаві заявив про готовність Німеччини виплатити компенсації жертвам окупації у Польщі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube