Остін оголосив про новий пакет допомоги Україні – на $2,3 млрд.


19:0102.07.2024

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив у вівторок, що США незабаром оголосять про надання Україні додаткової допомоги у сфері безпеки на суму 2,3 млрд доларів, яка включатиме протитанкову зброю, перехоплювачі та боєприпаси для систем ППО Patriot та інших систем протиповітряної оборони.

Про це пише Associated Press.

Заява Остіна прозвучала під час зустрічі з міністром оборони України Рустемом Умеровим у Пентагоні. Вони стали рішучою відповіддю на прохання Києва про допомогу в боротьбі з російськими військами в Донецькій області.

Остін заявив, що допомога буде надана через президентські повноваження щодо скорочення озброєнь, які дозволяють Пентагону брати зброю зі своїх запасів і швидше відправляти її в Україну.

“Не робіть помилки, Україна не одна, і Сполучені Штати ніколи не похитнуться в нашій підтримці”, – сказав Остін, відкриваючи зустріч з Умеровим. “Разом з близько 50 союзниками і партнерами ми продовжимо надавати критично важливі сили і засоби, необхідні Україні для відсічі російській агресії сьогодні і для стримування російської агресії завтра”.
Ця заява була зроблена за кілька днів до саміту НАТО у Вашингтоні, в той час як Україна продовжує лобіювати військову підтримку і прийняття до альянсу.

Нагадаємо, “Що таке успіх”, – Блінкен дав визначення перемоги України



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube