Візит Путіна до КНДР – “виделка в очі” Сі Цзіньпіну, – свіже інтерв’ю Зеленського (ВІДЕО)


08:0201.07.2024

Кремлівський правитель Путін прилетів до Північної Кореї через політичну ізоляцію та нестачу артилерійських снарядів. Цей візит став “виделкою в очі” Сі Цзіньпіну.

Таку думку висловив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю колумністці The Philadelphia Inquirer Труді Рубін. “Він ризикує відносинами з Китаєм через брак снарядів. І це гарний сигнал для наших воїнів був – не все так добре на полі бою у Росії”, – сказав він.

За його даними, у запасах Пхеньяну є близько 5 мільйонів артилерійських снарядів, але навіть ця кількість менша за ту, які російська загарбницька армія використала впродовж року.

“Це говорить про те, що все вони йому дати не можуть, бо їм потрібні запаси. Але є й розуміння для всіх партнерів, що давайте не будемо говорити про довгу війну, бо в нього сил немає. Ми не маємо бажання в Україні, а у нього бажання є, у нього немає сил”, – додав президент.

Зеленський також розповів про можливу модель перемовин з РФ.

«Україна може знайти модель, в якій […] можна знаходити рішення. Модель така була застосована вперше на прикладі зернового коридору», — розповів глава держави.  

Він зауважив, що тоді Україна домовлялася не з росією, а з Організацією обʼєднаних націй та Туреччиною. А ті, зі свого боку, взяли на себе відповідальність домовлятися з Києвом у тристоронній угоді, а потім відповідну угоду підписувати з рф.

«І так воно спрацювало: дві дзеркальні угоди, між якими є ООН та Туреччина», — додав президент.

За його словами, щодо територіальної цілісності, енергетики та вільного судноплавства може бути використана відповідна модель. Для цього країни з різних континентів, зокрема Європи, Азії, Тихоокеанського регіону, Африки, Латинської Америки, могли б підготувати «рішення щодо тієї чи іншої кризи». 

«Потім цей документ, якщо він влаштовує Україну, так само повинен розбиратися з представниками рф. Поки що у нас є тільки така модель», — зазначив президент.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube