Орбан на саміті ЄС підійшов до Зеленського навмисно під камери. Чого він хоче? (ВІДЕО)


10:0729.06.2024

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан наступного тижня може зустрітися із главою Української держави Володимиром Зеленським, щоб зробити крок до налагодження відносин між країнами під тиском ЄС.

Про це пише“Європейська правда”.

Зазначають, що така зустріч може відбутися в Україні.

27 червня на саміті ЄС у Брюсселі після підписання угоди про безпеку між Україною і Євросоюзом угорський прем’єр підійшов до Зеленського, привітався з ним і потиснув руку. Після цього лідери двох країн коротко, але емоційно поспілкувалися.

Орбан підійшов до Зеленського лише коли ввімкнули трансляцію зі спрямованої на нього камери.

Додаткове підтвердження, що Орбан розраховував опинитися в об’єктиві камер, з’явилося невдовзі – фото прем’єра Угорщини із Зеленським стало заголовним у його Facebook-звіті про саміт ЄС. ЗМІ наголосив, що це головне соцмедіа для комунікації Орбана з виборцями.

Крім того, зустріч Віктора Орбана із Зеленським анонсував у коментарі ЗМІ політичний радник угорського прем’єра Балаж Орбан.

“З 1 липня ми беремо на себе президентство в Європейській раді. Тому це потребує більше дипломатичних зусиль з угорської сторони, хоча у нас складні та різні погляди з Україною, але це не означає, що нам не потрібно спілкуватися в цій ситуації. Я очікую на частіше і регулярніше спілкування між двома лідерами”, – сказав він (цитата по “Радіо Свобода”).

Раніше угорські посадовці відкидали можливість зустрічі Орбана і Зеленського або висували передумови для її проведення (як-от виконання 11 вимог Будапешта).

За інформацією “Європейської правди”, Орбан опинився під тиском європейських партнерів (зокрема – президента Франції Еммануеля Макрона і прем’єрки Італії Джорджі Мелоні), які переконували угорського прем’єра, що його публічний конфлікт з Україною затягнувся і цьому треба покласти край.

ЗМІ зазначив, що Мелоні очолює групу “Європейських консерваторів і реформістів”, до якої хоче приєднатися Орбан зі своєю партією “Фідес”, щоб мати більший вплив на ухвалення рішень у Європарламенті.

Італійська прем’єрка поставила перед Орбаном вимогу – засвідчити, що його конфлікт з Україною закінчився.

Нагадаємо, Угорщина вимагає визнати усе Закарпаття “традиційно угорським”



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube