У Чехії судили українця, який підірвав петарду всередині своєї дружини (ВІДЕО)


17:0528.06.2024

Крайовий суд у чеському місті Пльзень ухвалив вирок у справі 36-річного громадянина України, який жорстоко познущався над своєю жінкою.

У четвер, 27 червня, крайовий суд у чеському місті Пльзень ухвалив вирок у справі 36-річного громадянина України Олександра С., який спочатку жорстоко побив свою дружину (громадянку Молдови 1988 року народження), а потім засунув їй у піхву петарду і підпалив, повідомляє Мукачево.

Садиста, який до цього у Чехії працював будівельником, визнали винним у замаху на вбивство особливо жорстоким способом та засудили до 18 років позбавлення волі. Після відбуття покарання у чеській в’язниці суворого режиму він буде вигнаний із країни з наступною 10-річною забороною на в’їзд. Крім того, засуджений має виплатити потерпілій 620 тис. крон компенсації за заподіяну фізичну та моральну шкоду, а також відшкодувати страховій компанії 115 тис. крон, витрачені на лікування жінки.

Прокурор вимагав для іноземця максимально можливе покарання за цією статтею – 20 років в’язниці, вигнання з Чехії з безстроковою забороною на в’їзд, а також компенсацію потерпілій у розмірі 1,2 млн. крон. Ці вимоги виявилися задоволеними лише частково. Тому держобвинувач не погодився з вердиктом та подав апеляцію.

Нагадаємо, жахливий злочин стався в ніч на 1 жовтня 2023 року в одному із гуртожитків у селищі Кожлани Пльзеньського краю. Зловмсиник не реагував на благання жінки викликати швидку допомогу, але пізніше самостійно відвіз постраждалу до лікарні Пльзеня. У лікарні нелюд заявив, що дружина поранилася сама. Проте медики не повірили йому та викликали поліцію, садиста затримали.

У обвинувальному висновку йдеться, що йдеться про особливо жорстоке діяння. Смерть жертви від крововтрати не настала лише завдяки своєчасній та висококваліфікованій медичній допомозі. У висновках експертів сказано, що обвинувачений усвідомлював свої дії. Психіатри також зазначили, що Олександр С. — людина з нарцисичними рисами, не здатна відчувати почуття провини.

З матеріалів справи випливає, що чоловік спочатку побив свою дружину, а потім зв’язав скотчем. На суді він розповів свою версію подій. За його словами, дружина, яка планувала з ним розлучитися і жила окремо, приїхала до нього в гості. Після їжі та випитої пляшки ігристого вина стався секс, у процесі якого він запропонував рольову гру.

“Я зв’язав їй руки за спиною, засунув у рот кляп і заклеїв скотчем, а потім поклав на ліжко. Потім я побачив поруч із диваном пакет із петардами та запальничками, дістав одну і засунув їй у піхву. Мені здалося це кумедним – просто засунути та висунути, просто жарт. Я не хотів завдавати їй шкоди, ніякого злого наміру не було”, — стверджує підсудний.

Чоловік каже, що підпалив петарду нібито випадково, оскільки було темно і він вирішив лише підсвітити запальничкою, аби витягнути петарду. А далі пролунав вибух.

Потерпіла у сльозах розповіла суду, що її шлюб із Олександром був далеко не ідеальним, чоловік нерідко бив її, тому переїхала від нього у Пльзень. “Але сподівалася, що він зміниться”, — розповіла потерпіла. За словами жінки, вона приїжджала в гості до чоловіка двічі, а того фатального дня заїхала забрати деякі речі.

“Ми розмовляли. Ми навіть мали секс. Він хотів знати, коли я повернуся до нього. Я сказала, щоб він не тиснув на мене і що ми почекаємо, поки все налагодиться. Потім він приніс скотч і запитав, чи гратимемо ми. На це я нічого не відповіла. За мить він вдарив мене кулаком у скроню – я була в шоці. Він засунув мені в рот ганчірку та зв’язав руки за спиною. Потім він кинув мене на ліжко обличчям униз і поклав усередину петарду, яку запалив. Пролунав вибух, і в мене ринула кров», — описала те, що сталося, потерпіла.

Потім вона попросила чоловіка викликати швидку допомогу. “Він відмовився, сказавши, що відвезе мене сам. У лікарні мені стало погано. Я почала задихатися і лише невиразно пам’ятаю, як лікарі запитували мене, хто це зі мною зробив”, — додала постраждала.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube