В Миколаєві торгували інвалідністю за $15 тис. для виїзду за кордон (ФОТО)


09:4727.06.2024

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Миколаєва викрито та повідомлено про підозру двом місцевим мешканцям в одержанні неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч.3 ст.369-2 КК України).

За даними слідства, чоловіки віком 20 та 22 років за попередньою змовою організували схему незаконного заробітку з надання послуг чоловікам призивного віку незаконно ухилятися від проходження військової служби. Один із зловмисників підшукував «клієнтів», інший – домовлявся з посадовими особами медичних закладів про прийняття рішення щодо встановлення ІІ групи інвалідності, що в подальшому надавало можливість громадянину знятися з військового обліку та перетнути державний кордон.

Свої послуги вони оцінили у 15 тис доларів США.

Під час отримання зловмисниками від громадянина частини грошових коштів у розмірі 3 тисяч доларів їх було затримано у порядку ст.208 КПК України.

В Миколаєві торгували інвалідністю за $15 тис. для виїзду за кордон (ФОТО) 1
В Миколаєві торгували інвалідністю за $15 тис. для виїзду за кордон (ФОТО) 5
В Миколаєві торгували інвалідністю за $15 тис. для виїзду за кордон (ФОТО) 3
В Миколаєві торгували інвалідністю за $15 тис. для виїзду за кордон (ФОТО) 6

За клопотанням сторони обвинувачення суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування здійснює СВ Миколаївського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід – СБУ в області.

За скоєне їм загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо: $3 тис. за непритягнення ухилянтів до відповідальності та зняття їх з розшуку: на Волині поліція викрила групу осіб, у долі були і співробітники ТЦК (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube