Нам зверху видно все: ГУР відзвітувало про результати використання «народного супутника» ICEYE – «просто космос!» (ФОТО)


09:2826.06.2024

Фахівці ГУР МО України використовують космічний апарат ICEYE для виявлення ворожих цілей і захисту держави уже майже два роки.

Новий рівень якості та оперативності отримання розвідувальних даних став можливим завдяки ініціативі Благодійного Фонду Сергія Притули і пожертвам українців на «народний байрактар», кошти з якого були спрямовані на закупівлю супутника за запитом Міністерства оборони України.

Про це сьогодні, 26 червня, повідомили в ГУР МО, передає Інше ТВ.

«Результати ― просто космос!

Дуже важливо, що розвідка із земної орбіти дозволяє отримувати дані як на тимчасово окупованих територіях України, так і в інших місцях планети, де перебувають військові сили і засоби терористичної росії.

За період використання «народного супутника» та доступу до сузірʼя супутників ICEYE наші фахівці загалом зробили 4173 знімки ворожих об’єктів, серед них:

370 ― аеродроми;

238 ― позиції ППО та радіотехнічної розвідки;

153 ― нафтобази та склади пального;

147 ― склади ракетного, авіаційного озброєння та боєприпасів;

17 ― військово-морські бази.

Також в об’єктиві ICEYE перебувають пункти постійної дислокації ворожих сил, його полігони, військові містечка, центри мобілізаційного розгортання ― це дозволяє відстежувати динаміку рухів росії з особовим складом, розкривати її воєнні наміри з метою їхнього зриву.

«Народний супутник» дозволяє стежити за об’єктами військово-промислового комплексу агресора та його мережею логістики, куди належить і незаконний міст між росією та окупованим Кримом.

Величезна перевага космічного апарата ICEYE ― у його здатності чітко бачити скупчення навіть ретельно замаскованих у «зеленці» механізованих підрозділів противника з його технікою.

Як думаєте, що з ними відбувається потім?», – йдеться в повідомленні ГУР МО.

Також в Головному управлінні розвідки підкреслюють, що «народний супутник» вміє точно ідентифікувати вид та тип виявлених бойових літаків, кораблів, засобів ППО ворога, а також фіксувати рівень пошкоджень на уражених об’єктах агресора.

«Близько 38% з усього масиву даних, отриманих завдяки ICEYE, було використано для безпосередньої підготовки вогневого ураження ворога ― це мільярди доларів збитків для росії, і ціна її агресії буде зростати!», – зауважили в ГУР МО.

Як повідомляло Інше ТВ, у вересні 2022 року за перші два дні використання Збройними силами даних супутників ICEYE, які були закуплені українцями через “Фонд Притули”, Україна знищила, зокрема, понад 60 одиниць бойової техніки.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube