Дружина казахстанського журналіста Садикова назвала кілера, який стріляв у Києві в її чоловіка (ВІДЕО)


12:3121.06.2024

Як повідомляло ІншеТВ, У замаху на опозиційного казахстанського журналіста Садикова в Києві підозрюють 2 громадян Казахстану (ВІДЕО)

Повідомлення про підозру Алтаю Жаканбаєву й Мейраму Каратаєву опублікував Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, Жаканбаєв і Каратаєв дістали замовлення на вбивство журналіста, прибули в Київ, стежили за Садиковим, щоб ретельно спланувати напад.

Зазначають, що один із підозрюваних, імовірно, підбіг до автомобіля журналіста, вистрілив із пістолета Садикову в голову, після чого фігуранти намагалися втекти.

Їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Дружина Садикова Наталія 21 червня повідомила у Facebook.

“Українська поліція знайшла виконавців замаху на вбивство Айдоса Садикова. Ними виявилися двоє громадян Казахстану: Мейрам Каратаєв 9.05.1991 і Алтай Жаканбаєв 8.02.1988. Ці негідники отримали замовлення, 2 червня приїхали до Києва, жили на орендованих квартирах, стежили за Айдосом і продумували злочин.
Причому Мейрам Каратаєв – співробітник ДВС Костанайської області, він займав перші місця на змаганнях зі стрільби серед співробітників.
Я не помилилася ні коли звинуватила в замаху Токаєва, ні коли сказала, що стріляв професіонал. Моє захоплення українцям.
…Стан Айдоса без змін. Дякую всім за підтримку”, – написала вона.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube