В Україні заборонили діяльність партії Наш край


20:4519.06.2024

В Україні заборонили діяльність політичної партії Наш край.

Про це повідомив Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові.

19 червня колегія суддів ухвалила заборонити діяльність партії – вирішили задовольнити позовні вимоги Міністерства юстиції.

Згідно з рішенням, у власність держави передано майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень.

Як нагадала Ліга, до Верховної Ради у 2019 році обралися троє представників партії Наш край – Антон Кіссе, Валерій Давиденко (загинув у 2020-му) та Сергій Шахов (його з 2023 розшукує Антикорупційний суд).

Під час місцевих виборів у 2020-му до Сумської облради від партії обирався й підозрюваний у державній зраді та незаконному збагаченні екснардеп Андрій Деркач.

Представником Нашого краю, зокрема, був і Сергій Хортів колишній мер Рубіжного, який перейшов на бік окупантів. 

В Мін’юсті уточнили, що заборону винесено на підставі документів Служби безпеки щодо доказів підривної діяльності членів Нашого краю, повідомляє Українська правда.

Після заборони партії, якщо обранець від Нашого краю складе мандат, то наступний депутат зі списку партії не набуде повноважень. Проте заборона не означає втрати мандатів чинними депутатами.

Нагадаємо, як повідомляло Інше ТВ, 17 червня власник ПАЕК Юрій Кормишкін заявив, що йде з депутатів Миколаївської облради і складає повноваження голови МОО ПП «Наш край» (ДОКУМЕНТ). Мабуть, вже знав, що чекає партію.

Але це знання, якщо воно було, залишилось не для всіх, бо вчора в людраді обрали нового голову фракції партії “НАШ КРАЙ”. Одноголосно було підтримано кандидатуру депутата облради, голови комісії з питань АПК Надії Валеріївни Іванової.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube