Антикорупціонеру Шабуніну готують підозру за неявку на військову службу, повідомили ЗМІ. Він відповів 


19:5719.06.2024

Правоохоронні органи України готують підозру голові Центру протидії корупції Віталію Шабуніну у зв’язку із систематичною неявкою на військову службу і незаконним використанням автомобіля, придбаного волонтерами для потреб ЗСУ, повідомило агентству “Інтерфакс-Україна” джерело в правоохоронних органах.

“Найближчим часом громадському активісту й голові правління ГО “Центр протидії корупції” готують підозру в скоєнні щонайменше двох злочинів”, – сказав співрозмовник агентства в середу.

За його словами, підозру може бути оголошено за систематичну неявку військовослужбовця на військову службу й незаконне використання фігурантом автомобіля, придбаного за волонтерські кошти для потреб військових.

Раніше, у березні цього року Шабунін повідомив, що Держбюро розслідувань зареєструвало проти нього два кримінальні провадження, зокрема за “ухилення від військової служби” і за “підроблення мною документів від НАЗК”.

Шабунін зазначив, що добровільно мобілізувався до ЗСУ в перші дні війни, оприлюднивши фото військового квитка, де зазначено, що він склав військову присягу 25 лютого 2022 року.

“Наразі агентство не має оновленої інформації від Шабуніна з цього приводу, проте намагається її отримати”, зазначили в Інтерфакс-Україна.

Однак ІншеТВ таку інформацію знайшло.

“Щойно з “Інтерфаксу” дізнався, що Татаров і Ко спробують мене посадити. За даними медіа, мені готують підозру за неявку на військову службу.

Повторюю для Татарова і ко. Я добровільно мобілізувався в Києві в перші дні широкомасштабного вторгнення (25.02.2022).

Ось пост про це: https://bit.ly/3XrOyl1

Для обдарованих в ОП – окрім добровільної мобілізації у мене з першого дня служби є законні підстави для демобілізації, якими я не користуюся.

Також (за даними Інтерфаксу) мене звинуватять у тому, що я не передав у військову частину авто від благодійного фонду, надане особисто мені як військовослужбовцю.

Шановні діячі з ОП, я і не мав цього робити.

Є дві форми передачі авто: для військової частини (авто ставлять на чорні номери) і військовому особисто (лишається на іноземних номерах) (п. 3-3 ст. 15 ЗУ «Про гуманітарну допомогу»).

Саме тому ви бачите навколо так багато корчів (в моєму випадку авто – 20 років!) на іноземних номерах.

Той корч, до речі, на Сході служить. Але якщо мені знадобиться для служби – візьму на якийсь час знову.

З огляду на ресурс, вкинутий у цю історію, думаю, що мене таки спробують посадити за цими дурними звинуваченнями.

Лише за період з 1 квітня по 18 червня на різних онлайн-ресурсах було опубліковано більше 300 публікацій, метою яких було дискредитувати мене.

У випадку, коли це було другорядною метою, – ці публікації загалом мали на меті дискредитувати інших антикорупційних журналістів та активістів.

Зокрема редактора “Наших грошей” Юрій Ніколов, наразі військового, а в минулому голови антикоркомітету ВРУ Єгор Соболєв, редактора Руху ЧЕСНО Olexandr Salizhenko та інших.

Наголошу, що в цих сотнях заказух НЕ враховано безлічі публікацій на анонімних ТГ-каналах (прослідкувати всі з яких неможливо).

За що Офіс президента доганяє мене?

Можливо за те, що я системно розповідаю про те, як Татаров управляє правоохоронною системою України.

Можливо за те, що я розповідаю про те, як Офіс президента Єрмака підміняє державу як таку.

Можливо за те, що Центр протидії корупції системно збиває антидемократичні та корупційні ініціативи влади.

Якою б не була причина – вона свідчить про слабкість ОП, а не його силу. Хоча там, мабуть, переконані в протилежному.

Татаров, ти країну сплутав… Тієї ж помилки припустились такі близькі тобі Захарченко і Портнов.

Нагадую, що останнього (разом з сином призовного віку) ти, Татаров, вже під час широкомасштабного вторгнення випустив з України. https://bit.ly/3VylCFH, – написав Шабунін.

Нагадаємо також: Обидва в розшуку. Грановський і Шевченко зустрілись у Відні. Ексголова Нацбанку просить в Австріі політпритулку (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube