Рука руку. Родина заст. директора ДБР задешево купила квартиру в родини екснардепа, якого підозрюють у великій корупції (ВІДЕО)


18:2119.06.2024

Заступник директора Державного бюро розслідувань і керівник Головного слідчого управління ДБР Олександр Удовиченко живе у квартирі в одному з найелітніших київських ЖК Regent Hill, вартість якої сягає $900 тис.

Втім, цієї нерухомості посадовець у своїй декларації не згадує.

Про це йдеться в журналістському розслідуванні hromadske.

Згідно з декларацією, Удовиченко орендує квартиру в Голосіївському районі Києва неподалік метро “Васильківська”. Водночас журналісти зафіксували службову Toyota Camry на номерах прикриття, яка виїжджала з паркінгу ЖК Regent Hill на Печерську, і за 10 хвилин цей автомобіль під’їжджав до будівлі ДБР.

Як ідеться в матеріалі, нерухомість у ЖК Regent Hill у жовтні 2022 року придбала близька родичка, імовірно, тітка колишньої дружини Удовиченка (а зараз цивільної партнерки) Ірина Копач. Трикімнатна квартира площею 125 м² коштувала жінці 1,9 млн грн. Водночас, як зазначають журналісти, ринкова вартість такого об’єкта в цьому ЖК в середньому сягає приблизно 37 млн грн.

“Тобто Ірина Копач придбала елітну нерухомість за щонайменше у 18 разів заниженою вартістю. Зараз із бюджетом у $50 тис. у Києві можна придбати, наприклад, двокімнатну хрущовку без сучасного ремонту”, – зазначили журналісти.

hromadske звертає увагу, що ЖК Regent Hill зводила сім’я колишнього народного депутата від “Батьківщини” Олександра Дубового, підозрюваного в корупції у великих масштабах.

“Усе це – сухі факти. Якщо додати їм трохи контексту, виходить, що родина заступника директора ДБР купила квартиру за заниженою вартістю в родини екснардепа, якого підозрюють у корупції у великих масштабах”, – кажуть журналісти.

Про зв’язок Удовиченка й Дубового, як зазначають журналісти hromadske, свідчить і те, що перед придбанням квартири у ЖК Regent Hill Удовиченко жив там безоплатно. Про це чиновник вказав у своїй декларації за 2021 рік, зазначивши, що квартиру йому для проживання надала особисто дружина екснардепа Світлана Дубова.

Окрім того, на Ірину Копач із 2021 року оформлено ще одну квартиру площею 100 м² в іншому елітному ЖК Greenville у Києві. Сім’ї Удовиченків вона коштувала 6,3 млн грн, хоча зараз квартири такого метражу в цьому комплексі продають за 9 млн грн, зазначає hromadske. Тоді ж у тітки ексдружини чиновника з’явився новий Mersedes Benz за майже 4 млн грн. Водночас, як припускають журналісти, жінка проживає в Одесі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube