Канзас судитиметься з Pfizer через брехню про вакцину від Covid-19 і сподівається, що інші штати приєднаються


17:0519.06.2024

Американський штат Канзас у понеділок подав до суду на компанію Pfizer (PFE.N), звинувативши її в тому, що вона вводить громадськість в оману щодо своєї вакцини від COVID-19, приховуючи ризики та роблячи неправдиві заяви про її ефективність.

Про це повідомляє Reuters.

У позові, поданому до окружного суду округу Томас, штат заявив, що неправдиві заяви нью-йоркського фармацевтичного виробника порушують Закон про захист прав споживачів штату Канзас. Він вимагає невизначених грошових збитків.

“Pfizer зробила кілька оманливих заяв, щоб ввести в оману громадськість щодо своєї вакцини в той час, коли американці потребували правди”, – заявив у своїй заяві генеральний прокурор Канзасу, республіканець Кріс Кобач.

У позові стверджується, що незабаром після впровадження вакцини на початку 2021 року Pfizer приховала докази того, що щеплення пов’язане з ускладненнями вагітності, включаючи викидень, а також із запаленням у серці та навколо нього, відомим як міокардит і перикардит.

“Заяви, зроблені компанією Pfizer про свою вакцину проти COVID-19, були точними і науково обґрунтованими”, – йдеться в заяві Pfizer, додавши, що компанія вважає позов безпідставним.

У червні 2021 року Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США додало до етикетки вакцини попередження про міокардит і перикардит. Побічні ефекти трапляються рідко і найчастіше виникають у хлопчиків-підлітків та юнаків.

В огляді 2023 року, проведеного Національним інститутом охорони здоров’я США, було зроблено висновок, що вакцини проти COVID не пов’язані з викиднями.

Канзас також заявив, що компанія Pfizer неправдиво стверджувала, що її вакцина, розроблена спільно з німецьким партнером BioNTech (22UAy.DE), зберігає високу ефективність проти мутованих варіантів, і що вона запобігає не тільки захворюванню, але й передачі вірусу.
Генеральний прокурор Техасу Кен Пакстон подав аналогічний позов проти Pfizer минулого року, який досі не розглянутий. Pfizer також назвала цю справу безпідставною.

У понеділок Кобач заявив, що інші штати співпрацювали з Канзасом у розслідуванні і, як очікується, також подадуть позови.

Нагадаємо, AstraZeneca відкликає свою протиковідну вакцину у всьому світі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube