Ситуація на фронті та дрони: Зеленський провів Ставку


18:4317.06.2024

Одразу після повернення до України Президент України Володимир Зеленський провів Ставку Верховного Головнокомандувача.

Що саме обговорювалось, очільник української держави повідомив на своєму телеграм-каналі, передає Інше ТВ.

«Заслухав доповіді міністра оборони Рустема Умєрова, Головкома Олександра Сирського, начальника Генштабу Анатолія Баргилевича: оперативна ситуація на всіх напрямках і на кордонах, динаміка виконання вітчизняних контрактів і надходження допомоги з оголошених партнерами оборонних пакетів.

Заслухав звіти керівників усіх складових Сил оборони України: ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, ГУР та Держприкордонслужби, а також зведення СЗР.

Детальну доповідь представив командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський. Відзвітував щодо всіх типів дронів – повітряних, наземних і морських – та щодо всіх типів завдань: від тактичних FPV та евакуаційних платформ до так званих дронів Deep Strike.

Напрям активно розвивається – зростає кількість не лише вироблених, а й успішно застосованих безпілотників. Україна очолює технологічний прогрес у цій галузі. Минулого тижня на переговорах з іншими лідерами ми відчули великий інтерес до нашого досвіду. Після перемоги він стане високотехнологічною частиною українського експорту», – мовиться в дописі Зеленського.

Як повідомляло Інше ТВ, станом на 16.00 кількість боєзіткнень на фронті з початку доби зросла до 79, близько третини ще тривали, і найбільше – на Покровському напрямку, – Генштаб



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube