На морську платформу Magura встановили ракети класу «повітря-повітря» (ВІДЕО)


15:1117.06.2024

Командир спецпідрозділу ГУР МО України “Group 13” з позивним «Тринадцятий» в ексклюзивному інтерв’ю Максиму Крапівному підтвердив, що одна з нових модифікацій безекіпажної морської платформи Magura вже має на борту ракети Р-73.

Про це повідомляють в ГУР МО України, передає Інше ТВ.

Р-73 ― ракети радянського виробництва класу «повітря-повітря» з інфрачервоною системою самонаведення.

Оснащені такими ракетами ударні морські дрони Magura вже використовувались під час бойових операцій на Чорному морі, і це стало серйозним фактором страху й ризику для російської авіації.

«Такі розробки ефективні ― росіяни їх дуже бояться. Коли вони їх бачать, то бояться навіть підлітати. А унікальність в тому, що такого ні в кого немає. […] Це озброєння вже встановлене, і воно буде давати свої результати», ― сказав «Тринадцятий».

Командир “Group 13” також пригадав свої емоції, коли керована ним Magura уразила російський розвідувальний корабель «іван хурс».

«Адреналін просто накриває. Руки ― мокрі. При цьому дроном треба керувати досить ювелірно, я б сказав ― ніжно. Рухи не мають бути різкі й неконтрольовані. Все має відбуватись плавно», ― пояснив спецпризначенець ГУР МО України.

Ударні морські дрони Magura уже довели свою ефективність: позбавили росію домінування в акваторії Чорного моря та знизили загрози для України.

«Чорноморський флот рф за підтримки авіації та інших компонентів тиснув і намагався створювати додаткові загрози для України, наших Сил безпеки і оборони: зокрема, загрози десантних операцій. Морські дрони, насамперед ― Magura V5, стали такою асиметричною відповіддю, яку ворог досі не може наздогнати», ― розказав у коментарі «Фактам Тижня» на ICTV представник Воєнної розвідки України Андрій Юсов.

Як повідомляло Інше ТВ, в ніч 30 травня в результаті спецоперації Головного управління розвідки Міноборони України за допомогою українських ударних морських дронів Magura V5 було уражено два російські катери, імовірно – типу КС-701 “Тунець” – в тимчасово окупованому Криму.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube