“Якщо Росія не погодиться, ми змусимо її здатися”, – Мелоні на саміті миру (ВІДЕО)


15:0016.06.2024

У неділю, 16 червня, прем’єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні заявила, що якщо Росія не погодиться на умови, прийняті міжнародною спільнотою на Глобальному саміті миру у Швейцарії, країни змусять її здатися.

Про це вона заявила під час свого виступу на Глобальному саміті миру у Швейцарії.

Мелоні нагадала, що пройшло вже 844 дні з початку Великої війни і героїчного спротиву українського народу російській агресії.

“Захищати Україну – означає обʼєднати всі зусилля міжнародної спільноти для захисту України. Якщо Росія не погодиться з цими засадами, ми змусимо її здатися”, – наголосила вона, додавши, що союзники мають установити мінімальні умови для цієї дискусії.

Мелоні підкреслила, що агресія проти держави й миру в Україні не означає, що вона повинна здатися, як вважає президент Путін.

“Це не так. Ставити такі умови – це дуже неправильно. Треба розвіяти наративи путінської пропаганди”, – закликала прем’єрка Італії.

Вона нагадала, що в ході Саміту миру обговорюються три важливих питання: продовольча безпека, ядерна безпека і гуманітарна.

“І ми повинні подивитися, що ми можемо побудувати на базі сьогоднішньої нашої дискусії. Італія хотіла би брати участь і допомогти Україні дивитись в майбутнє”, – сказала Мелоні.

Вона відзначила, що 50 млрд із прибутків від заморожених активів РФ буде надано Україні, додавши: “І президент Володимир Зеленський, ви можете розраховувати на нас скільки буде потрібно в наших зусиллях. Ми робимо все можливе, що залежить від нас, щоб зробити наше майбутнє безпечним”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube