«Підтримка України – це не благодійність, це наш стратегічний інтерес» – віцепрезидентка США


17:4015.06.2024

Підтримка України та українського народу є стратегічним інтересом для США, а не благодійністю.

Про це сказала віцепрезидентка США Камала Гарріс, передає «Інтерфакс-Україна».

“Підтримка президента Байдена непохитна. Це не благодійність із нашого боку. Народ України та його майбутнє – наш стратегічний інтерес, це наш інтерес, щоб міжнародні норми, як-от територіальна цілісність і незалежність, були дотримані”, – сказала Гарріс на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським під час Саміту миру в суботу у Швейцарії.

Вона наголосила, що в інтересах США – захист демократичних цінностей. “У наших інтересах стояти поруч із нашими друзями, такими як Україна”, – заявила вона.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський заявив, що “доки Путін намагається розширити війну і зробити її кривавішою, Україна разом із Америкою та всіма нашими партнерами захищає життя українців і відкриває нові можливості для дипломатії”.

“Насправді ми тут сьогодні заради дипломатії. Україна завжди вірила в силу дипломатії. Сьогодні ми зробимо все, що зможемо, щоб почати рухатися в бік справжнього миру через дипломатію. І я вдячний Америці за її підтримку. Це справді важливо, що США допомагають наблизити мир”, – зазначив він.

Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні, 15 червня, Президент України та президентка Швейцарії відкрити Глобальний саміт миру, в якому беруть участь 101 країна та організація (ВІДЕО)

Також повідомлялось, що керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив, що з цим президентом росії не буде домовленостей «а-ля мінськ» та «а-ля Будапешт», але після другого саміту рф можуть представити план миру.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube