З цим президентом росії не буде домовленостей «а-ля мінськ» та «а-ля Будапешт», але після другого саміту рф можуть представити план миру, – Єрмак


16:1315.06.2024

Під час мирного саміту та після нього країни можуть узгодити спільне бачення завершення війни, яке потім може буте репрезентовано росії.

Як передає УНН, про це сказав керівник Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі телемарафону, коментуючи саміт миру, який відкрився в Швейцарії.

Він зазначив, що під час Саміту буде обговорюватись українська Формула миру.

«Будемо говорити як припинити війну, як принести на нашу землю справедливий чесний мир, який побудований на нормах міжнародного права, нормах статуту ООН, а не на божевільних погрозах та ультиматумах з кремля», – сказав Єрмак.

Він зазначив, що після саміту робота з партнерами буде продовжена.

«Наша філософія – треба узгодити принципи побудови спільного плану і після цього, можливо, на другому саміті, коли цей план буде узгоджений більшістю відповідальних країн світу, його можливо представити та передати російській стороні», – сказав Єрмак.

Він підкреслив, що ніяких договорів з нинішнім президентом рф не буде.

«З цим президентом ніяких “а-ля мінськ”, “а-ля Будапешт” не буде, в цьому будьте впевнені», – сказав Єрмак.

Він зазначив, що саміт проходить в умовах протидії з боку росії.

«Вони працювали дуже сильно – дзвонили, погрожували, шантажували, давили. Навіть в останні години перед самітом росія робить все, щоб зіпсувати його. Але їм це не вдалося. Як казав наш Лобановський: рахунок на табло, і список учасників саміту дійсно вражаючий», – додав він.

Як повідомляло Інше ТВ, Президент України та президентка Швейцарії відкрити Глобальний саміт миру (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube