Військова поліція закликає стучати на ухилянтів – це фейк. Чим ще будуть їсти ваші мізкі найближчим часом


22:4110.06.2024

Цими днями мережею поширюється інформація, що нібито «військова поліція» пропонує українським громадянам винагороду за співпрацю у виявленні «ухилянтів». Такі повідомлення надходять від імені нібито Національної поліції України.

Але Центр протидії дезинформації наголошує, що ця інформація не відповідає дійсності. Національна поліція України жодних подібних оповіщень не робила. Також в Центрі нагадують, що в Україні не існує «військової поліції».

“Такі повідомлення є елементом російської інформаційно-психологічної операції (ІПсО) і спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні та створення напруженості з-поміж громадян.

Закликаємо не телефонувати за номерами, вказаними в цих повідомленнях, і не переходити за посиланнями від невідомих джерел. При цьому, для надання ваги своїм ІПсО, ворог може використовувати реальні номери телефонів органів державної влади.

Тому, кіберполіція нагадує про важливість перевірки достовірності фактів, інформації та тверджень, які поширюються різними каналами комунікації. Також рекомендуємо отримувати інформацію з офіційних джерел. Будьте пильні та обачні”! – йдеться в повідомленні.

В Центрі протидії дезинформації також попередили, що протягом тижня ворог буде полювати на наші мізки і намагатиметься зруйнувати нашу рівновагу.От такі теми будуть відпрацьовувати ворожі пропагандисти.

ІНФОРМАЦІЙНІ ПРОВОКАЦІЇ ВОРОГА НАВКОЛО ТЕМИ НАСТУПУ НА СУМЩИНУ

У звʼязку із заявою р. кадирова про захоплення військовими «Ахмат-Чечня» с. Рижівка в Сумській області, прогнозується активна інформаційна підтримка цієї теми роспропагандою. Очікується різке збільшення наративів аналогічних тим, які просували ворожі медіа перед наступом на Харківщині. Залучення «кадирівців» до бойових дій на Сумщині – це насамперед ставка на інформаційне посилення.

ДИСКРЕДИТАЦІЯ ГЛОБАЛЬНОГО САМІТУ МИРУ ТА УКРАЇНСЬКОЇ ФОРМУЛИ МИРУ

Прогнозується, що кульмінація російської дискредитації Глобального саміту миру та Української формули миру припаде на цей тиждень. Ворожі ресурси просуватимуть наративи про «нереалістичність» Української формули, а також акцентуватимуть увагу на інших варіаціях миру на зразок китайської формули.

ІНФОРМАЦІЙНІ ПРОВОКАЦІЇ НА ДЕНЬ РОСІЇ

12 червня – у день росії – прогнозується збільшення пропагандистських новин, фейків і наративів на тему «російської величі». Заяви пропагандистів про створення так званого адміністративного округу «новоросія» на територіях ТОТ України цього дня будуть висвітлювати як чергову «перемогу» і «велич» рф. Також очікується поширення наративу про «мирні» наміри росії стосовно України.

ІПСО ЩОДО ПОСИЛЕННЯ НЕГАТИВУ НАВКОЛО ТЕМИ ВІДКЛЮЧЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ

Прогнозується, що російська інформаційна машина продожить підсвічувати негатив українців щодо відключення електроенергії. Ворог ширитиме соцмережами фейки щодо продажу Україною електроенергії за кордон, а також маніпулюватиме темою тарифів на світло.

ДИСКРЕДИТАЦІЯ МОБІЛІЗАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ В УКРАЇНІ

На фоні обговорення законопроєкту щодо створення Військової поліції прогнозується різке збільшення маніпуляцій роспропаганди. Очікуються провокативні статті щодо порушення прав людини в Україні. Для додаткового ефекту в цьому контексті будуть згадуватися новини про 90% заброньованих поліцейських та працівників ДСНС, і протиставлятимуть їх цивільним українцям.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube