Зеленський послав Єрмака – до Папи (ФОТО)


07:3709.06.2024

Дорогою з Франції за дорученням Глави держави керівник Офісу Президента Андрій Єрмак здійснив робочу поїздку до Італійської Республіки та Ватикану.

Про це повідомили в Офісі президента.

У Ватикані Андрій Єрмак зустрівся з Папою Римським Франциском, якому подякував за підтримку України та нашого народу в цей складний час. 

Зеленський послав Єрмака - до Папи (ФОТО) 1
Зеленський послав Єрмака - до Папи (ФОТО) 11

Керівник Офісу Глави держави розповів Його Святості про Формулу миру Президента Володимира Зеленського та про підготовку до Глобального саміту миру, який відбудеться у Швейцарії.

Особливу увагу під час розмови приділили поверненню українських дітей, які були примусово вивезені державою-агресоркою РФ.

Зеленський послав Єрмака - до Папи (ФОТО) 3
Зеленський послав Єрмака - до Папи (ФОТО) 12

Папа Франциск висловив підтримку Україні. 

Зеленський послав Єрмака - до Папи (ФОТО) 5

Із Державним секретарем Святого Престолу кардиналом Пʼєтро Пароліном Андрій Єрмак обговорив його участь у Глобальному саміті миру і роль Святого Престолу в реалізації гуманітарних пунктів Української формули миру. 

Також керівник Офісу Президента зустрівся з головою Єпископської конференції Італії кардиналом Маттео Дзуппі, подякував за його місію та зусилля в поверненні незаконно депортованих українських дітей.

Зеленський послав Єрмака - до Папи (ФОТО) 7

Андрій Єрмак обговорив з Маттео Дзуппі підготовку до Глобального саміту миру у Швейцарії та бачення Президентом України шляху досягнення справедливого й довготривалого миру. 

Під час зустрічі з міністром підприємств і виробництва Італії Адольфо Урсо Андрій Єрмак обговорив майбутню участь України в саміті G7, а також підготовку до Саміту миру та важливість залучення до участі в ньому країн Глобального Півдня. 

Андрій Єрмак й Адольфо Урсо відзначили важливість розвитку діалогу Президента України Володимира Зеленського та Премʼєрки Італії Джорджі Мелоні, зокрема щодо економічної співпраці між підприємствами ОПК обох країн.

Зеленський послав Єрмака - до Папи (ФОТО) 9

Генеральній директорці Департаменту розвідки та безпеки Італії, шерпі Італії в G7 та G20 Елізабетті Беллоні Андрій Єрмак подякував за збереження питання російської агресії проти України серед головних пріоритетів головування Італії в «Групі семи».

З дипломатичним радником Прем’єр-міністра Італії Фабріціо Саджо керівник Офісу Президента також обговорив питання, пов’язані з майбутнім самітом G7 та Глобальним самітом миру.

Під час зустрічей у Міністерстві оборони Італії Андрій Єрмак подякував за передання оборонної допомоги, насамперед систем ППО.

Від імені Офісу Президента він наголосив на важливості захисту та підготовки критичної інфраструктури до зимового періоду, а також вивчення можливостей спільного виробництва в секторі ОПК.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube