У Польщі провели опитування щодо подальшого перебування українських біженців в країні


13:4808.06.2024

За даними опитування, більшість поляків підтримує надання допомоги Україні, однак значно менше людей виступають за довготривале перебування біженців з України в Польщі.

 Про це пише InPoland.

Перед виборами до Європарламенту Opinia24 та YouGov провели опитування на замовлення Міжнародного комітету порятунку (IRC). Дослідження мало зʼясувати ставлення громадян шести країн щодо надання гуманітарної допомоги Україні та перебування українських біженців в цих країнах.

Результати опитування свідчать, що 79% поляків вважають за необхідне в надалі надавати допомогу Україні у вигляді їжі, води, медичної допомоги. 72% респондентів підтримують доступ біженців з України до різноманітних послуг (включно з медичною допомогою та освітою). Подібні результати і в Німеччині, про трохи більшу підтримку українцям заявляють французи, а найбільшу підтримку висловлюють шведи та англійці.

42% респондентів виступають за тривале перебування біженців з України в Польщі, 44% опитаних вважають, що Польща не повинна надавати таку підтримку українцям. У свою чергу 14% не має думки з цього приводу.

Нагадаємо, як повідомляло ІншеТВ, в Польщі досі хочуть українських сезонних робітників, але вони в Польщу вже не хочуть



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube