Індія візьме участь у саміті миру в Швейцарії, – Моді


16:4620.05.2024

Індія братиме участь у всіх важливих самітах, які просувають порядок денний глобального миру, безпеки та розвитку, заявив прем’єр-міністр Нарендра Моді, коментуючи запрошення взяти участь у зустрічі G-7 та мирному саміті щодо війни в Україні наступного місяця.

Про це повідомлє The Siasat Daily.

В інтерв’ю PTI прем’єр-міністр сказав, що Індія «донесе голос Глобального Півдня» на цих самітах, щоб сформувати глобальний дискурс і просунути бачення розвитку, орієнтованого на людину, а також процвітаючого і мирного світу.

«Рівень участі буде залежати від часу, логістики та паралельних зобов’язань», – сказав Моді у відповідь на запитання про те, чи візьме він участь у цих двох багатосторонніх зустрічах.

Італія приймає саміт G-7 з 13 по 15 червня, в той час як мирний саміт щодо України відбудеться у Швейцарії з 15 по 16 червня.

Моді сказав, що запрошення, надіслані Індії для участі в самітах, є визнанням її значення та внеску в міжнародні справи.

«Це відображає нашу активну глобальну участь, яка відповідає нашій філософії Васудхайва Кутумбакам (світ – одна сім’я)», – сказав прем’єр-міністр.

«Індія братиме участь у всіх важливих самітах, які просувають порядок денний глобального миру, безпеки і розвитку», – сказав Моді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна запросила на Саміт миру лідерів держав, не нижче, – ОП



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube