Зрадники. За невизнання Путіна в Європарламенті проголосували навіть політики з орбіти Кремля


11:5427.04.2024

Як повідомляло ІншеТВ, Європейський парламент ухвалив резолюцію, якою засудив нелегітимні президентські вибори в Росії та на окупованих Росією територіях України. Євродепутати засудили російські вибори як “фарс”.

Як виявилося, за невизнання Путіна в Європарламенті проголосували навіть друзі Кремля – улюбленці РФ-пропаганди. Минулі вибори і “обнулення” вони схвалювали.

Про це повідомляють Можем объяснит.

Депутати ЄП від ультраправих партій, традиційно дружні для Москви, підтримали резолюцію про невизнання путінських перевиборів. Хоча раніше вибори в РФ їм здавалися чесними.

Зрадники. За невизнання Путіна в Європарламенті проголосували навіть політики з орбіти Кремля 1
Зрадники. За невизнання Путіна в Європарламенті проголосували навіть політики з орбіти Кремля 3

Серед них:

“Національне об’єднання Ле Пен” – ультраправі політики, які активно співпрацювали з Кремлем, Жан Лакапель (на нижньому фото – у ролі спостерігача на РФ-виборах), Катрін Різе, Віржіні Жорон і Аурелія Беньє. Усі вони неодноразово їздили в Росію для спостереження за виборами (зокрема за путінським обнуленням 2020 року) і жодного разу не знаходили там порушень.

“Альтернатива для Німеччини” – теж традиційно дружні до Кремля депутати. За невизнання виборів раптово проголосував Гуннар Бек, який спостерігав за парламентськими виборами 2021 року і похвалив Росію за “відкритість” (його візит, переліт і проживання в готелі водночас було оплачено з держбюджету РФ). Так само проголосували його колеги Крістіна Андерсон, Гвідо Рейль, Бернхард Зімнік (які раніше голосували “пропутінськи”).

Проти Путіна проголосували улюбленці держпропаганди. Бек ще й цього року багато разів виступав у рос-медіа (на фото – в ефірі “Известия-ТВ”), звинувачував Україну в причетності до теракту в “Крокусі” і скаржився на дорожнечу через українських біженців. А Беньє називала законним гнів фермерів через поставки з України.

За легітимність Путіна проголосували лише 11 осіб. Серед них – депутатка від Латвії Тетяна Жданок (на другому фото). Її підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами. За даними розслідувачів, з 2004 року Жданок звітувала перед ФСБ і просила гроші у Москви на організацію заходів.

“Геополітичні” резолюції аналізуються на предмет можливих симпатизаторів Путіна, каже позаштатний радник ЄП і експерт Free Foundation Петро Танєв. Крім того, депутати з партії Ле Пен хочуть, щоб виборці забули про їхню прокремлівську позицію.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube