Він ще нічого не вирішив. У Трампа назвали “фейком” повідомлення про мирний план через здачу територій України


16:2708.04.2024

Колишній президент Дональд Трамп назвав “фейковою новиною” повідомлення про те, що провідний кандидат у президенти від Республіканської партії має план припинення війни в Україні. У повідомленні стверджувалося, що у Трампа є план, який полягає в тому, щоб змусити американського союзника віддати частину своєї території російським військам, що вторглися на її територію.

Про це пише The New York Post.

Джерела, знайомі з цим планом, повідомили Washington Post, що Трамп за зачиненими дверима розробляє ідею, згідно з якою Україна віддасть Москві Крим і прикордонний регіон Донбасу в обмін на припинення вогню у війні, яка забрала десятки тисяч життів.

За словами одного з джерел, яке обговорювало з ним цей план, Трамп, який раніше заявляв, що може закінчити війну протягом 24 годин, у разі обрання вважає, що і Росія, і Україна “хочуть зберегти обличчя, вони хочуть знайти вихід”.

Дональд Трамп нібито планує чинити тиск на Україну, щоб вона віддала частину своєї території Росії для припинення війни, якщо його оберуть президентом.

Колишній президент також вважає, що громадяни на окупованих українських територіях не проти асиміляції з Росією, йдеться у повідомленні.

Радник передвиборчої кампанії Трампа назвав повідомлення Washington Post “фейковою новиною”, наполягаючи на тому, що його бос не погодиться на мирний план, поки не вступить на посаду і не зможе належним чином зважити всі варіанти.

“Це все фейкові новини від Washington Post. Вони просто вигадують”, – сказав радник Джейсон Міллер в інтерв’ю The New York Post. “Президент Трамп – єдиний, хто говорить про припинення вбивств. Джо Байден говорить про продовження вбивств”.

Повідомлений план став би поступкою для Кремля, який вже оголосив про плани повної анексії Криму та великого Донбасу, а також прилеглих земель в рамках свого вторгнення, яке розпочалося в 2022 році.

Президент України Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що його країна не віддасть жодної своєї землі російським військам.

План Трампа також далеко відходить від цілей нинішньої адміністрації, яка прагне надати довгострокову підтримку Україні, щоб вона могла захиститися від Москви і не допустити подальшого вторгнення російської держави у Східну Європу.

Значна частина розмов Трампа під час передвиборчої кампанії та з республіканцями в Конгресі щодо України обертається навколо спротиву заклику адміністрації Байдена надати додаткове фінансування Києву, який все ще відчуває нестачу боєприпасів.

Минулого місяця Трамп заявив, що йому знадобиться лише один день, щоб принести мир у регіон у разі переобрання, заявивши ведучому Fox News Шону Хенніті, що домовитися про угоду між Зеленським і президентом Росії Володимиром Путіним буде “легко”.

“Якщо це питання не буде вирішено, я вирішу його за 24 години із Зеленським і з Путіним, і нас чекають дуже легкі переговори, але я не хочу говорити вам, які саме, тому що тоді я не зможу використовувати ці переговори”, – сказав Трамп, залишивши всі деталі при собі.

Трамп неодноразово заявляв, що те, що відбувається в Україні, не є життєво важливим стратегічним інтересом США, додаючи, що турботи повинні бути покладені на Європу, яка, за його словами, повинна платити більшу частину допомоги.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube