“Давайте не обмежувати себе”, – президент Чехії Павел за продовження дискусії про можливу присутність в Україні


19:1605.03.2024

Ми не повинні закривати наші можливості для підтримки України, заявив президент Чехії Петр Павел у вівторок після зустрічі зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном. Павел закликав до розширення форм допомоги, включаючи можливу присутність в Україні. Минулого тижня це питання піднімав французький президент.

Про це пише видання Novinky.cz.

Павел підкреслив, що мова йде не про розгортання бойових військ, а про форми допомоги та “небойової участі”.

“Я за те, щоб шукати нові шляхи, включаючи продовження дискусії про можливу присутність в Україні”, – сказав чеський президент, додавши, що Європа повинна відігравати більшу роль у стримуванні Росії.

“Давайте не обмежувати себе там, де ми не повинні”, – додав він.

За його словами, це однаково, якщо, наприклад, українські солдати проходять підготовку з західними інструкторами у них на батьківщині або безпосередньо в Україні.

“Україна, хоч і окупована, але все ще є суверенною країною”, – сказав він, нагадавши, що можлива тренувальна місія не є порушенням жодних міжнародних правил.

“Це від нас залежить, яку форму допомоги ми оберемо”, – додав він.

Продемонструвати рішучість

Після зустрічі Макрон відкинув пораженські настрої. Він вказав на складність підходу, який полягає в тому, щоб щодня пояснювати власні стратегічні межі перед обличчям того, хто розпочав війну і не має жодних обмежень.

“Запитайте президента Путіна, чого він готовий не робити. Хто розпочав війну в Україні? Володимир Путін. Хто погрожував ядерною зброєю? Президент Путін. Які його стратегічні межі?” запитав Макрон, нагадавши європейським країнам, що вони не можуть продовжувати спекулювати на можливих реакціях Росії і повинні проявити рішучість.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю Novinky.cz сказав наступне:

“На одне запитання, яке мені поставили про введення військ, я відповів, що ніщо не можна виключати. Це не означає, що ми розглядаємо можливість відправки французьких військ в Україну в найближчому майбутньому. Але це означає, що ми розпочинаємо дискусію і думаємо про все, що можна зробити, щоб підтримати Україну, особливо на українській території”, – сказав Макрон.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube