Безпілотник, який зруйнував під’їзд в Одесі, міг мати посилену бойову частину. Цілили саме в будинок, впевнений генпрокурор


14:4703.03.2024

Під час атаки на Одесу в ніч на 2 березня, що спричинила масштабні руйнування, РФ могла використати безпілотник з посиленою бойовою частиною.

Про це заявила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, останнім часом росіяни запускають дрони на дуже низьких висотах, а потім БПЛА раптово підіймаються на ту висоту, з якої наноситься удар.

“Це певною мірою відводить від систем протиповітряної оборони, ускладнює їх виявлення та ускладнює нашу роботу по їхньому збиттю. Вони ідуть низько над рівнем моря і потім раптово підіймаються на ту висоту, з якої наноситься удар. Також ворог модифікує свої дрони, змінюючи двигуни, змінюючи бойову частину. Тому цілком імовірно, що могла бути посилена бойова частина. І у зв’язку з цим – такі руйнування. Але це вже встановить слідство й експертиза та відповідні фахівці”, – заявила Гуменюк.

Вона зазначила, що атака на Одещину була досить інтенсивною, зокрема, протягом однієї години підрозділи ППО працювали дуже щільно по цілях, які заходили одночасно з різних напрямків.

“Переважно ворожі дрони заходили з напрямку Чорного моря з подальшим потужним маневруванням. У тому числі над об’єктами промисловості, припортової інфраструктури і серед житлових будинків”, – зауважила Гуменюк.

Нагадаємо, що українським ППО вдалося збити сім дронів, один БПЛА влучив у житловий будинок, внаслідок чого був зруйнований під’їзд 9-поверхівки, загинуло 10 людей, серед них 3 дитини.

Генеральний прокурор Андрій Костін переконаний, що удар Одесі – це цілеспрямована атака на житловий будинок

– Це не просто обстріли, це політика, спрямована на терор і знищення українців. Це атака на житловий будинок. Цей будинок не знаходиться поруч з жодним воєнним об’єктом або об’єктом подвійного призначення. Цей будинок знаходиться в зоні щільної забудови. Ми розуміємо, що ця політика починається саме в Кремлі. Злочинні накази віддаються саме з Кремля. Україні потрібна додаткова зброя і засоби ППО. Адже ми повинні не лише розслідувати такі воєнні злочини. Ми маємо припинити ці злочини.

Для цього нам потрібна підтримка світу. Ми, як органи прокуратури, органи правопорядку спільно з нашими партнерами з Міжнародного кримінальному суді та інших країн, які проводять власні розслідування, робимо все можливе аби кожен, хто винен в загибелі українців, в тортурах та зґвалтуванні, кожен був притягнутий до відповідальності, наголосив Костін.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube