Зеленський вперше назвав втрати України у війні (ВІДЕО)


17:5725.02.2024

Сьогодні, 25 лютого, в рамках форуму “Україна. Рік 2024” проходить велика пресконференція президента України Володимира Зеленського для українських і іноземних журналістів. Було багато питань про спроможність України протистояти ворогу, були прямі питання – чи програє Україна, що ми будемо робити, якщо допомоги від США не буде. Сенсаційних відповідей не було – в допомогу США Зеленський вірить, він спілкувався з представниками обох партій і сподівається, що буде так, як вони кажуть. Що стосується ситуації на фронті, то все залежить від кількості зброї. Рік назад співвідношення було 1 до 12 не на нашу користь, зараз 1 до 6. А коли було б 1 до 1, ми б показали результат, запевнив президент.

Відповідаючи на запитання т/к “Рада” щодо втрат у лавах Сил оборони за час повномасштабної війни, президент сказав:

-Я не знаю, чи маю право…

Потім він сказав, що в США заявили, що Україна втратила 300 тисяч. Потім русскіє сказали, що Україна втратила вбитими 100 тисяч, а росіян близько 35 тис. Це все брехня і абсолютна маячня.

-Кожна людина – це великі втрати для нас… 31 000 військових українців загинули у цій війні. Не 300 000, не 150 000, що там бреше Путін зі своїм брехливим колом. Але, тим не менш, кожна ця втрата – це великі втрати для нас, – сказав Зеленський.

Він не став озвучувати кількість поранених та зниклих безвісти українських воїнів.

Втрати росіян загиблими, за словами президента, наразі становлять 180 000. До 500 000 – разом із пораненими.

Він також сказав, що не скаже, скільки поранених і скільки зниклих безвісти. І десятки тисяч на тимчасово окупованих територіях загинуло цивільних.

-Але точно ми не знаємо, скільки вони вбили наших. Ми дізнаємось про це, коли покінчимо з ними.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube