В Сенаті США пройшло процедурне голосування за допомогу Україні – є необхідні голоси


20:0908.02.2024

Законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, набрав необхідні 60 голосів у Сенаті США під час процедурного голосування, що підвищило шанси України на отримання фінансової підтримки.

Як повідомила посол України в США Оксана Маркарова, “голосування ще триває в Сенаті, однак вже є більше 60-ти голосів за H.R.815, яку обрали інструментом для бюджетних асигнувань – законопроєкту допомоги для України, Ізраїлю і Тихоокеанського регіону! Попереду більше роботи, дискусій і дебатів ніж до цього моменту, однак це дуже важливий результат! Дякуємо кожному з голосів ЗА”!

В Сенаті США пройшло процедурне голосування за допомогу Україні - є необхідні голоси 1
В Сенаті США пройшло процедурне голосування за допомогу Україні - є необхідні голоси 3

Лідер більшості в Сенаті демократ Чак Шумер назвав це голосування “гарним першим кроком” і підкреслив, що цей законопроєкт важливий для національної безпеки США та “для безпеки наших друзів в Україні і Ізраїлі”.

Голосування не було фінальним, але дозволило відкрити дебати щодо законопроєкту. Наступний етап – розгляд законопроєкту по суті.

Як зазначає Reuters, законопроєкт про безпекову допомогу включає $61 млрд для України, $14 млрд для Ізраїлю та $4,83 млрд для підтримки партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи Тайвань, і стримування агресії з боку Китаю.

Щоб Україна отримала цей пакет допомоги, необхідно ще рішення Палати представників.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube