Суддя Верховного суду Князєв тепер двічі вільний – дружина розвелась з ним в Миколаєві і ділить майно


09:5706.02.2024

Колишня дружина підозрюваного в отриманні хабарів судді Верховного суду Всеволода Князєва Юлія хоче через суд відсудити пів житлового будинку і 6 млн грн.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українськi Новини.

Дружина Князєва Юлвя подала на розлучення в жовтні минулого року. Вона надала заяву про розгляд справи за її відсутності.

Жінка заявила, що відносини між подружжям припинені внаслідок несумісності характерів, різних поглядів на життєві проблеми та шляхи їх вирішення.

Суддя Верховного суду Князєв тепер двічі вільний - дружина розвелась з ним в Миколаєві і ділить майно 1
Суддя Верховного суду Князєв тепер двічі вільний - дружина розвелась з ним в Миколаєві і ділить майно 5

Фактичні шлюбні відносини були припинені з травня 2023 року. Зазначимо, що саме в травні суддя Всеволод Князєв був затриманий за підозрою у корупції.

16 січня цього року суд задовольнив позов Юлії Князєвої і розірвав шлюб.

Тепер вона подала до Центрального районного суду Миколаєва позов про поділ спільного майна.

Суддя Верховного суду Князєв тепер двічі вільний - дружина розвелась з ним в Миколаєві і ділить майно 3
Суддя Верховного суду Князєв тепер двічі вільний - дружина розвелась з ним в Миколаєві і ділить майно 6

В позові йде мова про поділ житлового будинку, коштів на рахунках та готівкових коштів.

Ціна позову 12 523 592 грн.

Юлія Князєва не сплатила судовий збір та надала суду клопотання про відстрочення сплати судового збору до ухвалення судом рішення у справі, з огляду на її скрутний майновий стан.

На підтвердження свого клопотання вона вказала на те, що у звʼязку із кримінальним переслідуванням Всеволода Князєва всі її банківські рахунки заблоковані, а нерухомості у неї, щоб продати, немає.

Відомо, що Юлія Князєва орендує квартиру в Києві, вартістю 9 млн грн.

Про це свідчить декларація Князєва за 2022 рік.

На початку 2022 року тоді ще дружина Князєва почала орендувати в столиці квартиру площею 183 кв.м. Вартість квартири становить 8 994 848 гривень. Квартира належить громадянці Олені Левченко. Також вона орендує гараж у Левченко вартістю 86 тис. грн.

Колишній глава Верховного суду Всеволод Князєв перебуваючи в СІЗО перевів 175 тис. гривень своїй мамі, 340 тис. гривень дружині на утримання дітей і 550 тис. гривень на Збройні сили України. Про це повідомили у Верховному Суді.

На картковий рахунок Князєва було перераховано 445 165 гривень. Також у суді повідомили, що наразі Вища рада правосуддя не ухвалювала рішення про тимчасове відсторонення судді Князєва від здійснення правосуддя. Він вже не є головою, але продовжує перебувати на посаді судді Верховного суду і отримує за це зарплату, яка складається з посадового окладу у сумі 197 063 гривні. Після припинення повноважень Князєва як голови Верховного суду, загальна сума нарахованої суддівської винагороди за час його перебування в СІЗО склала 1 876 382 гривні.

Але Центральний суд Миколаєва зобовʼязав суддю Верховного суду Всеволода Князєва віддавати половину суддівської зарплати своїм дітям в якості аліментів.

Колишня дружина Князєва Юлія в суді пояснила, що ексчоловік вихованням дітей не займається і вони знаходяться повністю на її утриманні.

Юлія Князєва зазначила, що оскільки ексчоловік отримує дохід у розмірі 145 000 грн, при цьому повністю припинив виконувати свої батьківські обовʼязки по утримуванню дітей, які постійно потребують матеріальних витрат, вона вимушена звернутися до суду. Суд задовольнив позов ексдружини до Князєва про стягнення аліментів на утримання дітей.

Таким чином з Князєва будуть стягувати аліменти на утримання малолітнього сина в розмірі 1/4 частини з усіх видів заробітку (доходу) щомісяця, але не менш ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 13 жовтня 2023 року і до досягнення дитиною повноліття.

Також суд вирішив стягнути з нього аліменти на утримання доньки, яка навчається в Одеській юридичній академії на журналіста, у розмірі у розмірі 1/4 частини всіх видів заробітку (доходів), але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з 13 жовтня 2023 року і до закінчення навчання в академії, а саме до 30 червня 2026 року, а в разі продовження навчання до досягнення донькою 23 років.

Нагадаємо, 30 січня колишній голова Верховного Суду Всеволод Князєв вийшов під заставу. Це сталося після того, як суд в декілька етапів зменшив розмір заставу – із 107 млн.грн. до 18,1 млн.грн.

Нагадаємо також: Агент Кирил. Голову Верховного суду здав НАБУ друг дитинства, екс-депутат Миколаївської міськради Горбуров



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube