Республіканці в США оголосили план перемоги України


17:1211.01.2024

Члени Республіканської партії в Палаті представників Конгресу США оприлюднили “План перемоги в Україні” зі своїм варіантом військової допомоги Києву та критикою адміністрації президента Джо Байдена.

Документ опубліковано на сайті комітету з міжнародних справ.

В ньому сказано, що “план грунтується на звіті Комітету у закордонних справах Палати представників, Комітету з питань збройних сил Палати представників і Постійного комітету з питань розвідки Палати представників, який має на меті відповісти на критичні питання щодо підтримки України з боку США та їхніх союзників і представити запропонований план перемоги, в якому ми виграємо, а Росія програє.

Росія та альянс, що складається з Китаю, Ірану, іранських маріонеток (таких як ХАМАС і Хезболла) та Північної Кореї, працюють разом, щоб підірвати американські інтереси в усьому світі. Їх мета – послабити економіку США, розбити ключові альянси і встановити новий світовий порядок тоталітаризму. З часів Другої світової війни Сполучені Штати не стикалися з більш небезпечним набором супротивників.

Війна Росії проти України стала першим дзвіночком, який показав, чи здатні Сполучені Штати та решта вільного світу протистояти неспровокованій агресії. Ми в Конгресі несемо відповідальність за захист свободи від таких країн, як Росія, Китай та Іран. Багато хто з вас запитував, чому ми повинні підтримувати Україну, і цей звіт не лише відповість на ваші запитання, але й надасть вам інформацію, щоб ви могли донести до інших, особливо до наших виборців, чому наша підтримка необхідна.

Звіт містить:

Аналіз того, чому перемога України в неспровокованій агресивній війні Росії відповідає національним інтересам США;

Огляд існуючих заходів підзвітності та детальний опис нових заходів підзвітності, запропонованих республіканцями Палати представників Конгресу США в законопроекті про асигнування на державні та закордонні операції, законопроекті про асигнування на потреби Міністерства оборони та Законі про асигнування на потреби національної оборони (включаючи вимогу щодо стратегії США та узгодження допомоги донорам у сфері безпеки);

Аналіз статистичних даних, що підтверджують, що допомога Україні не є “непідконтрольною” США та вимогу узгодження витрат з іншими донорами для допомоги, не пов’язаної з безпекою), щоб гарантувати, що допомога Україні не буде “порожнім чеком”;

Розбивка критично важливої статистики розподілу тягаря, включаючи останні цифри, які ілюструють, скільки європейських країн платять свою справедливу частку, в тому числі більше, ніж США, з точки зору економічної та гуманітарної допомоги Україні;

графік постійних затримок адміністрації Байдена з наданням необхідного озброєння, що призвело до затягування війни, а також приклади того, коли тиск республіканців у Конгресі змусив адміністрацію передати Україні ключові системи озброєння;

Широкий план перемоги, який включає в себе вимогу до адміністрації прийняти надійну стратегію для перемоги України, посилення існуючих заходів підзвітності, передачу зброї Україні в міру необхідності, посилення санкцій та експортного контролю проти режиму Путіна, щоб зменшити фінансування його військової машини, а також тиск на адміністрацію з метою стимулювання G7 та ЄС до передачі Україні 300 мільярдів доларів заморожених російських суверенних активів.

Не робіть помилки, підтримка України з боку США – це не благодійність. Після катастрофічного виведення військ президента Байдена з Афганістану, підтримка України у боротьбі з путінськими військами має вирішальне значення для відновлення американського стримування в Європі, на Близькому Сході та в Індо-Тихоокеанському регіоні. Наші супротивники спостерігають, і цей запропонований план перемоги забезпечить Україні можливість досягти необхідних успіхів на полі бою, щоб змусити Путіна сісти за стіл переговорів. В іншому випадку, вакуум влади, який виникне внаслідок перемоги Путіна в Україні, призведе до більш небезпечного світу для Сполучених Штатів, наших союзників і партнерів”, – йдеться в релізі, який додається до плану.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube