Site icon inshe.tv

Байден зробив заяву після сьогоднішнього обстрілу України і звернувся до Конгресу

Байден зробив заяву після сьогоднішнього обстрілу України і звернувся до Конгресу 1

Сьогодні. 29 грудня, президент США Джо Байден звернувся до Конгресу після масованого терористичного удару РФ по Україні.

Про це пише CNN.

Президент США Джо Байден заявив, що остання повітряна атака Росії на Україну – найбільша з початку повномасштабного вторгнення – слугує нагадуванням про наміри президента Росії Володимира Путіна щодо України.

“Це суворе нагадування світові, що після майже двох років цієї руйнівної війни мета Путіна залишається незмінною. Він прагне знищити Україну і підкорити її народ. Його треба зупинити”, – сказав Байден у своїй заяві в п’ятницю.
Він скористався нагодою, щоб знову закликати Конгрес надати додаткову допомогу Україні, заявивши, що надані США оборонні системи перехопили багато російських безпілотників і ракет, запущених у п’ятницю.

“Американський народ може пишатися життями, які ми допомогли врятувати, і підтримкою, яку ми надали Україні, коли вона захищає свій народ, свою свободу і свою незалежність, – написав він.

“Але якщо Конгрес не вживе термінових заходів у новому році, ми не зможемо продовжувати надсилати зброю і життєво важливі системи протиповітряної оборони, необхідні Україні для захисту свого народу”.

Байден запросив майже 60 мільярдів доларів нової допомоги для України, але фінансування зайшло в глухий кут на тлі переговорів про посилення імміграційних правил США.

Законодавці покинули Вашингтон, не домовившись про нове фінансування.

У своїй заяві Байден намагався підкреслити глобальні наслідки боротьби України: “Ставки в цій боротьбі виходять далеко за межі України, – написав він. “Вони впливають на весь Альянс НАТО, безпеку Європи і майбутнє трансатлантичних відносин”.

Нагадаємо, кількість жертв сьогоднішньої атаки на Україну зросла до 30. Поранених більше 160

Exit mobile version